Jedna od najznačajnijih odlika JaM restorana je njihova posvećenost i pristup odabiru svakog od elemenata koji ulaze u sastav njihove ponude. To se odnosi kako na ponudu hrane i pića, tako i na sve prateće elemente koji čine ugođaj potpunim za gosta.

JaM enterijer

U odabiru se vode prvenstveno elementima zdrave ishrane

Kako bi doneli zdravu hranu na tanjir, trude se da pre svega kontrolišu poreklo i način prerade ili uzgoja. „Orijentisani smo na svežu, sezonsku i prevashodno lokalnu hranu. Time ne isključujemo našu pasiju prema hrani i piću, to jest proizvodima koji su poreklom iz drugih delova Evrope, a koje sa jednakom pažnjom i posvećenošću istražujemo i pronalazimo lokalno u Italiji, kao što je radionica čokolade Slitti, zatim brašno Foricher iz Francuske, portugalsko posuđe i slovenačka vina, na primer“.

JaM restorani pacetina

Podstrek i pomoć malim i lokalnim proizvođačima

„Posuđe koje koristimo u JaM-u izrađuje se u malim beogradskim ateljeima, ali i u tradicionalnim italijanskim proizvodnjama porcelana Richard Ginori. Smatramo da, kao građani sveta u modernom vremenu, sa svim mogućnostima koje su nam pružene, imamo lepu obavezu da naše znanje prenesemo i dočaramo gostu, i to ne samo kroz kvalitetnu i pažljivo biranu hranu i vino (prirodna vina proizvođača Klanjšček i Maurer), već i kroz sve druge jednako bitne elemente: primeren serviz, salvetu od materijala izrađenih u tradicionalnim tkačnicama u Pijemonteu, posudu za hleb koju su napravile vredne ruke stolara iz Beograda, ili terakota-ćupove koji su deo tradicije Zlakuse sa Zlatibora“, kažu u ovoj oazi hrane na Dorćolu.

AUTOR: Nataša Stevanović / Foto: JaM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije