Kad pročitate ovu vest burger više niko neće moći zvati sirotinjskom hranom. Mlevena junetina između dva peciva, list sira, zelene salate, paradajz, krastavčići i od premaza sve, dobila je potpuno novu dimenziju kada se posla dohvatio šef Robert Jan de Vin i napravio „Rols Rojsa“ među burgerima.

Golden Boy nije veliki, samo je skup!

olandski šef nije prvi koji se oprobao u ovoj kategoriji, jer se na američkom kontinentu odavno utrkuju ko će napraviti maštovitiji i naravno skuplji. No, tamo se cene de luxe primeraka kreću od 200 do 666 dolara u njujorškom „666 Burger baru“, ne računajući gigantski burger veličine veš mašine kojeg su napravili u detroitskom „Mallie’s Sports Grill“ baru i košta 2.000 dolara.
Holandski šef nije imao ni približno slčnu ideju, već mu je ideja bila da sastojci budu najkvalitetniji mogući, bez obzira na cenu. Njegov burger kojeg je nazvao Golden Boy uopšte nije velik, štaviše, manji je od prosečnih, ali zato u njega samo što ne ide i od ptice mleka.
Zemičku je ispekao tako što je testo aromatizovao „Dom Perignon“ šampanjcem i pokrio zlatnim listićima. Mlevenu junetinu je zamenio brisket od vagyu govedine, pomešanu sa dimljenim rebrima. Dimio je i pačje jaje, pre nego što je napravio majonez. Paradajz i krastavac nije dimio, ali je zato marinirao u mača čaju.

najskuplji burger

Zatim se ređaju Stilton sir, Iberico Bellota šunka, beli tartufi, beluga kavijar… Da pomeša „zemlju“ i „vodu“ dodao je kraljevsku krabu koja je kratko prokuvana u „Puligny-Montrachet“ vinu. I ako mislite da je to sve, nije. Kolutovi od luka su pohovani u sosu i opet je tu umešao šampanjac „Dom Perignon“ i za kraj sve je to prelio BBQ sosom od „Macallan“ viskija i „Kopi luwak“ kafe.
Ono što celu priču opravdava jeste da celokupan prihod od ovog burgera ide u dobrotvorne svrhe na račun holandske banke hrane. Zasad je prihod 5.000 evra jer je prodat samo jedan, ali šef Robert je spreman da ga napravi svakome ko ga naruči.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije