Nazvan po godini kada je Žorž Ogist Eskofije prvi put počeo da kuva u Savoju, Remzijev „Restoran 1890“ je prostor za degustaciju, sa 26 mesta i menijem inspirisanim Eskofijeovim jelima te epohe.

„Restoran 1890“ savršeno dopunjuje postojeće Gordon Remzi restorane u Savoju, uključujući slavni Savoy Grill, koji je 2003. godine Remzi preuzeo, i nedavno otvoreni River Restaurant, koji krasi jedan od najboljih menija sa ribom i morskim plodovima u Londonu.

Escoffier je u nemilosti napustio Savoy, davne 1898. godine, nakon optužbi za prevaru ali tek nakon što je stvorio svetski poznata jela poput Peach Melba i Melba Toast, radeći kao šef kuhinje Savoy hotela. Pored toga, Eskofije se smatra tvorcem sistema profesionalnih kuvarskih brigada, koji već neko vreme dobija negativne komentare jer se industrija okreće zdravijem radnom okruženju. Chef Remzi je, kao svetski poznat TV chef i ozbiljan restorandžija, osim kuvarskom veštinom, pažnju javnosti zaokupio spartanskim, zapovedničkim, nastupom i ne baš umilnim rečnikom.

Restaurant1980_1

Gordon Remzi kaže da je luksuzni meni njegov omaž kulinarskom titanu Žoržu Ogistu Eskofijeu koji se 1890. priključio Savoju i nastavlja: „Skoro svaki vrhunski kuvar širom sveta danas je bio pod uticajem Eskofijeovog nasleđa u nekom trenutku u svojoj karijeri, koliko god da je njihova kuhinja bila različita, a „1890“ Gordona Remzija ponudiće veoma sveže i savremeno iskustvo.”

Ekskluzivni meni za degustaciju košta 110 funti po osobi, sa dve opcije uparivanja vina po ceni od 90 ili 210 funti.

„Restoran 1890“ otvoren je od 18-23 sata, sredom, četvrtkom, petkom i subotom. Od 22. marta ovaj restoran radiće i utorkom.

AUTOR: Nataša Stevanović

FOTO: gordonramsayrestaurants.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije