Već četiri decenije hotel Grand Kopaonik istrajan je u tome da svoje goste nikada ne dočeka u istom izdanju, niti ih isprati sa istim uspomenama.

Ovde je sve podređeno dobrom osećaju i prefinjenim zadovoljstvima, sa posebnim akcentom na vrhunske gastronomske doživljaje. U to nas uverava i jedinstveni fine dining restoran Bacco sa nesvakidašnjom kulinarskom fuzijom od nepogrešivog spoja moderne varijante francusko-mediteranske kuhinje sa primesama azijskih ukusa i najkvalitetnijih sastojaka iz celog sveta.

U beskrajnom varijetetu hrane i vina, postizanje savršenog sklada i harmonije ukusa u restoranu Bacco dešava se sa lakoćom. To vrhunsko iskustvo kojim ne odolevaju ni najveći hedonisti upravo je svakodnevni izazov head somelijerke Bacco restorana, Magdalene Jezdić, profesionalke koja svojim vrhunskim poznavanjem vina i njegovih osobina, veštinom prepoznavanja stila i senzibiliteta, pronalazi perfect match za svakog gosta.

Hotel Grand Bacco 1

Kaže da u vinu ima nauke, geografije, hemije, biologije, istorije, kulture jednog naroda i tradicije. „Jedan elegantni klasik flambirani stejk Dijana uparili smo sa vinom Grand Trianon 2016, vinarija Erdevik. Ova kupaža Cabernet Sauvignon-a, Merlot-a i Shyraz-a odležala je 16 meseci u barik buradima, a vino je punog tela i voćnih aroma, kao i arome kože kože koji je idealan pratilac mesa u ovom jelu. Ideja kojom se vodim usklađena je sa konceptom Bacco restorana – probuditi apsolutno sva čula“, ističe Magdalena.

Hotel Grand Bacco

Zaštitni znak restorana – Five Senses Menu

predstavlja zavodljivu sinergiju ukusa i selekcija vina koja pleni elegancijom i svežinom, i rezultat su veštog spoja tradicije i iskustva, kao i predanog rada šefova Bacco restorana. „Ideja je bila probuditi apsolutno sva čula i spojiti više jela iz različitih kuhinja, uparenih sa različitim vinima. Svaki course je posebna priča za sebe i ukus iz jednog dela sveta. Želimo da gostima kroz autentične ukuse prezentujemo naš menu i to u jednom stilizovanom maniru“, objašnjava Stevan Tomović, šef restorana Bacco, a odmah za njim Milorad Gavrilović, executive šef hotela Grand dodaje da uspeh restorana leži u celokupnom doživljaju ambijenta koji počinje od samog ulaska u Bacco.

VIŠE NA CAFEBARRESTORAN.RS

InstagramFacebookTwitter

AUTOR: cafebarrestoran.rs, S. Stojanović/N. Stevanović

FOTO: grandkopaonik.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije