Čuveni moreplovac Ferdinand Magelan bio je portugalski istraživač koji je plovio pod španskom zastavom. Na njegovu ekspediciju je pošlo pet brodova, međutim u Španiju se vratio samo jedan, i to bez Magelana. Nastradao je na Filipinima, ali je pritom otkrio i novi put za Molučka ostrva (Ostrva začina), i to ne slučajno. Trgovina začinima u to vreme donosila je veliku čast i ugled. Sami začini ljudima su približavali i ukuse i mirise dalekih zemalja o kojima su tada mogli samo da čuju iz priča. Život ove značajne istorijske ličnosti, njegov avanturistički duh i otkrića koja su i te kako uticala i na razvoj kulinarskog sveta poslužili su kao inspiracija prilikom kreiranja imena i koncepta ovog restorana.

Magellan potpalublje

Glavna sala je kapaciteta 30, a potpalublje 16 mesta

Sam restoran enterijerski je uređen kao pravi moderan brod, u kom preovlađuju prirodni materijali, tikovina, drvo i koža. Interesantno je to da su korišćeni materijali koji se inače upotrebljavaju pri izradi brodova.

Magellan bašta

Restoran se sastoji iz četiri segmenta: glavne sale kapaciteta 30 sedećih mesta, potpalublja sa 16 sedećih mesta, koje uz video-akvarijume upotpunjuju doživljaj plovidbe, Kapetanove sobe, intimnog prostora s policom bogatom vinskih etiketa, pršutom i sirevima vrhunskog kvaliteta, kapaciteta do osam osoba, i na kraju bašte, koja je prethodnog leta počela s radom. Otvorena je većim delom godine i poseduje 50 sedećih mesta. U vlasništvu restorana je i 20 parking mesta.

Magellan kapetanova soba
Idealan je za poslovne ručkove i večere, s obzirom na prijatnu atmosferu karakterističnog dizajna. Stiče se utisak da će i najzahtevniji gosti biti zadovoljeni.

Magellan glavna sala

Magellan menja jelovnik četiri puta godišnje

Jelovnik se menja četiri puta godišnje, radi usklađivanja sa sezonskim namirnicama. U kuhinji radi mladi tim kuvara na čelu sa šefom Aleksandrom Ilićem koji ističe:
„Prilikom posluženja hrane želimo da probudimo ona čula koja će učestvovati u stvaranju jedinstvenog doživljaja. Svi podjednako učestvujemo u kreaciji novih specijaliteta, a najviše su zastupljena mediteranska jela, rečna riba i najkvalitetniji komadi mesa. Za pripremu koristimo autentične domaće i internacionalne namirnice. Aktuelan je i degustacioni set meni od 11 gangova, koji može biti uparen sa najboljim vinima. Naši somelijeri su tu da predstave vinsku kartu sastavljenu od preko 150 odabranih domaćih i stranih vina. U ponudi su i ekskluzivna alkoholna pića, kao i domaće rakije. Osoblje je tim, jer je samo takav rad preduslov za dobro funkcionisanje jednog restorana. Gosti prvi put dođu iz znatiželje ili preporuke i samo prvi put primete dobar enterijer, udobne stolice i sl. i uvek se vraćaju, ali zbog dobre hrane, usluge i dobre energije.”

PROFIL
Adresa: Jurija Gagarina 14ž, Novi Beograd, Belville
Telefon: 069/15-19-000
Radno vreme: ponedeljak–subota od 9 do 20 h, nedeljom ne radi
Instagram: Magellan_1519
Web: magellan.rs

AUTOR: Miodrag Aleksić / foto: Žarko Radovančev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije