Dok renesansni grad blista pri zalasku sunca, pozivajući vas da se upoznate, predlažemo vam pet mesta na kojima možete uživati u romantičnom susretu sa Firencom, gradom čije je drugo ime – umetnost.

Za Italijane, aperitivo je trenutak koji koriste da prezalogaje nešto nakon posla, kao izgovor da izađu pre večere ili trik da preskoče večeru i uživaju u desertu. Ritual koji se u Italiji ne može preskočiti, posebno kada posetite veličanstveni grad iz koga zrači umetnost.

S obzirom na kulturno i istorijsko bogatstvo Firence, neophodno je doživeti aperitiv kao privilegiju sa mesta koje nam pruža priliku da razumemo sve aspekte lepote ovog grada. Za vas smo izdvojili pet mesta prepunih umetnosti, kulture, istorije i ekskluzivnih pogleda u kojima ćete zasigurno na pravi način upoznati lepotu ovog grada.

Brac knjizara Firenca

abitare.it

U knjižari „Brac“

Mešanje kulture i zabave je već nekoliko godina apsolutni trend u gradovima, a Firenca nije izuzetak. U knjižari Brac, posvećenoj savremenoj umetnosti, izaberite sto i uživajte u trenutku gastronomskog vegetarijanskog zadovoljstva. Vegetarijanska kuhinja razveseliće vaše nepce tartarom od krompira, na korak od Uffici galerije. Uronite i smelo doživite savremenu kulturu Firence.

Pictau Bistot Bar

lungarnocollection.com

U pogledu na Arno i Ponte Vekio

Firenca je kolevka renesansne umetnosti i humanizma, živi spomenik ljudskoj genijalnosti. Da biste zaista doživeli Firencu, poseta gradu podrazumeva suočavanje licem u lice sa istorijom koja nije ograničena samo na muzeje, već se odnosi i na privatne prostore koji će vas takođe oduševiti. Jedan od njih je Picteau Bistrot & Bar, sa pogledom na reku Arno i Ponte Vekio. Enterijer će vam otkriti originalna dela Pikasa i Žana Koktoa, kao i drugih italijanskih umetnika 20. veka. Aperitiv je ovde obavezan.

UPOZNAJTE HRANU IZVAN TANJIRA

Hotel Galance Firenca

planetofhotels.com

Na terasi hotela „Glance“

Jedan od posebnih doživljaja koji će vam ponuditi hotel Glance u Firenci je bazen na krovu i pogled na magičnu panoramu i sva blaga ovog grada. Dobra vest je da ne morate da budete gost hotela da biste uživali u odličnom aperitivu sa švedskim stolom i muzikom. Savršeno mesto za posmatranje zalaska sunca iznad Firence, ali i za ples do kasno u noć i posmatranje zvezda sa jedne od najzanimljivijih tačaka na mapi sveta.

Grand Hotel Cavour

hotelcavour.com

U blizini Bruneleskijeve kupole

Najčudesnija renesansna građevina iz firentinske riznice je Bruneleskijeva kupola; toliko impozantna i kultna da se pojavljuje na svim slikama istorijskog centra grada. Iskušenje da priđete bliže ovom monumentalnom izdanju će vas potpuno savladati. Najbolje je da upoznavanje protekne ispijanjem koktela na zalasku sunca. Da li to zvuči previše dobro da bi bilo istinito? Ne! Samo otiđite u super-šik Grand Hotel Cavour, čija krovna terasa pruža nezaboravan pogled na obližnje remek-delo.

Caffe Latterario Le Murate

photoexplore.gr

Le Murate Caffe Letterario

Univerzitetsko područje je uvek dobro mesto da se okružite mladim ljudima koji su izabrali Firencu za studiranje. Tokom uživanja u aperitivu videćete mnogobrojne studente koji su na pauzi između predavanja. Najbolje mesto da se i sami uverite u to je Caffe Letterario delle Murate, koji se nalazi u renoviranom starom firentinskom zatvoru u blizini Univerziteta. To je bife koji je dizajniran upravo da zadovolji glad studenata, a nudi i muziku, predstave i kulturna dešavanja.

RAZGLEDNICA IZ APULIJE

AUTOR: Nataša Stevanović

FOTO: pexels.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije