Znamenita lokacija u Cetinjskoj ulici odnedavno je dobila ozbiljno „pojačanje“ u gastronomskom smislu i to sasvim originalno.

2 Kingash pinsa bar

Neformalni, urbani hipsteraj

Kingash je mesto neobičnog imena koje predstavlja autentične pinsete, rimske verzije pizza, drugačijeg obika i drugačijeg načina pripreme. Testo se pripema po posebnoj recepturi, potom se razvlači tako što se utiskuje prstima, a sastojci se, osim pelata i sira, ne peku već stavljaju sveži. Atmosfera i ambijent su, shodno okruženu, neformalni i urbani, ali je gastro doživljaj zaista poseban. Osim opisanih pinseta, na meniju su i fokaće. Delizia Bolognese se zaista ističe, kako drugačijim testom, spolja hrskavim iznutra vazdušastim, tako i efektnom kombinacijom sastojaka, rikota/pekorino sir, mortadela i pistaći.

3 Kingash pinsa bar

Izuzetno efektne kombinacije

Na drugoj strani jednostavna i efektna Focaccia alla Caprese sa mocarelom, čeri paradajzom i bosiljkom, hrskavo dopadljiva. Interesantne su i kombinacije brokolija i sveže kobasice, te Boscaiola sa kobasicom i slaninom do delikatne Delizie sa kruškom, orasima, rikotom i pekorinom, a tu su i slatke verzije: Milica, sa nutelom, i voćna Frutteto. Topla preporuka za početak ili sredinu dana, za zagrevanje za dalji provod ili laganu večeru, kao nešto novo i drugačije na „poznatom“ terenu.

Kingash pinsa bar

Adresa: Cetinjska 15, Beograd
Radno vreme: 16 – 00h
Tel.: 011/45-46-543

AUTOR: Miodrag Aleksić ( Foto: Kingash

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije