Klasični koktel internacionalnog kalibra dobio je regionalni pečat. Za novu ideju zaslužna je Carlotta Linzalata, barlady svetskog glasa koja sarađuje sa Compagnia dei Caraibi.

Kokteli

“Za kreiranje ove zavodljive sicilijanske verzije inspirisali su me Tiki kokteli, koji ulaze u sastav klasika kao što su Zombie i Mai Tai, i baziraju se na rumu, začinima i egzotičnom voću. Na bazi je svežeg soka od pomorandže i vina Passito di Pantelleria, a služi se uz cannolo napunjen ovčjom rikotom koja je aromatizovana – nećete verovati – marakujom”, kaže Carlotta koja je pristala da sa čitocima magazina La Cucina Italiana podeli recept za Sicilijanski Tiki.

150 ml vina Passito di Pantelleria
40 ml soka od pomorandže
35 ml ruma Diplomàtico Mantuano
30 ml soka od kajsije
20 ml ruma Diplomàtico
Reserva Exclusiva
15 ml likera Falernum Mr. Three

Margarita – koktel sa ukusom strasti

AUTOR: Nataša Stevanović

FOTO: pexels

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije