
BeanZ – premium espresso koji ne poznaje granice!
Bogatstvo egzotičnog sveta BeanZ premium espressa krije se u različitim načinima pripreme i njegovim brojnim poreklima, čime se dobijaju očaravajuć...
pročitaj jošSvetski dan šuma obeležava se 21. marta. Ustanovljen je 1971. godine, kako bi se ukazalo na značaj drveća i istakle brojne koristi šumske vegetacije, a Generalna skupština Ujedinjenih nacija ga je usvojila 2012. godine sa ciljem da ojača svest zajednice o očuvanju i održivom upravljanju. Šume su glavni proizvođači kiseonika i predstavljaju dom za oko 80% svih kopnenih vrsta i time doprinose očuvanju biodiverziteta. Takođe, prečišćavaju vode, sprečavaju eroziju zemljišta koja bi uništila plodno zemljište i ublažavaju klimatske promene.
U takvim netaknutim predelima raste i kafa. Sa plantaža širom sveta dolaze jedinstvena zrna koja bude sva čula i pružaju vrhunski užitak u ispijanju. Reč je o internacionalnom premium espresso brendu – BeanZ. Luis Alberto iz Brazila (Luiz Alberto, Brazil) svoju prefinjenu, 100% arabiku, zrna sorte Žuti Burbon uzgaja u bujnoj zelenoj brazilskoj prašumi, jednom od najplodnijih zemljišta na svetu i govori nam o značaju njenog očuvanja. Porodica Eduarda iz Nikaragve (Eduardo, Nicaragua) već 180 godina uzgaja visokokvalitetnu 100% arabiku poštujući specifičnu mikroklimu nikvaragvanskog sunca, dok Marija iz Kolumbije (Maria, Columbia) uzgaja zrna 100% arabike koja polako sazrevaju u optimalnj klimi, donoseći autentične šumske predele Kolumbije svima koji ispijaju njenu kafu.
BeanZ se značajno oslanja na saradnju sa konkretnim farmerima, koji svojim imenom, znanjem i iskustvom stoje iza BeanZ proizvoda. Kvalitet i raznovrsnost porekla ovih kafa su najveća ekskluzivnost i osnovna konkurentska prednost koju BeanZ poseduje, a dostupan je svima u Srbiji putem onlajn prodaje preko sajta www.beanzcafe.co.rs, pretplatom na neki od paketa u ponudi, sa kafe aparatima ili bez njih.
Reč "korzika" zvuči toliko italijanski, da mnogi koji geografiju ne poznaju baš najbolje veruju da Korzika pripada Italiji. A i gotovo se dodiruje ...
pročitaj jošLimončelo je italijanski liker od limuna koji se uglavnom proizvodi u južnoj Italiji, posebno u regionu oko Sorentinskog poluostrva i na obali Amal...
pročitaj jošOdavno je prekršeno tzv. pravilo da se poslastice mogu služiti samo uz kafu ili liker. Naime, vrhunsko zadovoljstvo dolazi samo kada se potpuno pre...
pročitaj još