Ovaj alat proslavio je nedavno petaestogodišnjicu postojanja. Mnogi od nas su zahvaljujući njemu virtuelno putovali do mesta koja su nas očarala ili za kojima smo bili nostalgični.

Prema podacima Google Street View Map Italija se našla među deset najposećenijih zemalja. I zato smo odlučili da saznamo koje su to destinacije najviše interesovale VR putnike.

Što se tiče najpopularnijih lokacija u Italiji, drevni rimski forum u italijanskoj prestonici je kulturna destinacija sa najviše klikova. Forum pobedničko mesto deli sa Julijinom kućom u Veroni i Palacom Pitti u Firenci, saopštio je Google.

Google Street View Verona

Slede Duždeva palata u Veneciji, Reggia di Caserta, Castello di Miramare u Trstu, Galerija Ufici, Egipatski muzej u Torinu, Ferari muzej u Maranelu i Palazzo Vecchio u Firenci.

Što se tiče mesta u blizini vode, najtraženije destinacije nisu na Sardiniji, Siciliji ili Pulji, kao što bi se dalo očekivati. Najbolja destinacija ovog tipa prema Google Street View Map je Due Sorelle u Le Marcheu. Zatim, plaža Tuerredda u Teuladi (Sardinija) i obala jezera Carezza u Trentino-Alto Adiđeu.

Kada je 2007. godine pokrenut Google Street View Map bilo je dostupno samo pet gradova u SAD. Vremenom je ovaj alat dodao više od 220 milijardi Street View pregleda iz preko 100 zemalja.

Kao deo obeležavanja petnaestogodišnjice rada i postojanja, Google je objavio četiri nove Street View kolekcije; jedna prikazuje Duomo u Milanu, donoseći slike iz unutrašnjosti treće najveće katedrale u Evropi kako bi svi mogli da uživaju u „pogledu iza kulisa ovog arhitektonskog i kulturnog dragulja“.

OVDE možete pronaći više informacija o aplikaciji Google Street View.

AUTOR: Nataša Stevanović

FOTO: pexels

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije