Istanbul, jedna od najneobičnijih svetskih kulinarskih destinacija, pridružuje se Michelin porodici. Michelin, koji se smatra najprestižnijom organizacijom za ocenjivanje restorana širom sveta, objaviće Gastrocity Istanbul izbor 11. oktobra 2022.

Istanbul, jedna od vodećih svetskih prestonica gastro-turizma, nudi posetiocima drevnu kulturu ishrane oblikovanu jedinstvenim kulturnim nasleđem koje se ogleda u ponudi nagrađivanih gradskih restorana.

Ovaj bogati gastrograd prepoznat je u posebnom izboru Michelin Guidea, najuglednijeg vodiča za rangiranje restorana širom sveta. Michelin vodič osvetliće Istanbul za gastro turiste, pokazujući kreativnu, dinamičnu i originalnu kulinarsku kulturu koja spaja prošlost i budućnost.

Istanbul, globalna metropola koja posetiocima pruža priliku da uživaju u tradicionalnim jelima, kao i u najboljoj internacionalnoj kuhinji, 38. je destinacija koju je Michelin vodič doveo na svetsku gastronomsku scenu od 1900-ih.

Michelin zvezde osvetljavaju Istanbul

Govoreći na sastanku održanom ovim povodom, Ministar kulture i turizma Republike Turske Mehmet Nuri Ersoj istakao je da će aktivnosti na pozicioniranju Istanbula, jednog od najposećenijih gradova na svetu, kao gastrograda, privući turiste zainteresovane za dobru hranu i izuzetne ukuse. Interesovanje Michelin vodiča za sektor hrane i pića u Istanbulu pokazuje da je Turska na čelu gastronomskog turizma. Michelin vodič će pozicionirati naše kompanije, koje se ističu svojom originalnošću, raznovrsnošću, održivošću i kreativnošću, na globalnu scenu sa potpuno novom perspektivom, dodao je Ersoj.

Izražavajući svoje zadovoljstvo pridruživanjem Istanbula porodici Michelin, Gvendal Poullennec, međunarodni direktor Michelin vodiča, primetio je da Istanbul vekovima fascinira svet svojom istorijom, kulturom i interkulturalnim identitetom. Izbor Michelin vodiča za Istanbul predstaviće grad gurmanima širom sveta. Podstaknuta drevnim tradicijama i mladim, otvorenim i kreativnim talentima koji oblikuju originalni identitet ukusa, kultura hrane i pića u Istanbulu zadivila je naš tim.

Michelin zvezde Istanbul

Očekuje se da će selekcija istanbulskih restorana od strane Michelin vodiča privući gastro turiste u Tursku, osnažujući zemlju da zauzme mesto koje joj pripada među vodećim svetskim gastronomskim centrima i povećavajući vrednost brenda Istanbula. Ističući kreativne kuvare u Istanbulu i kompanije iz ovog sektora, koje privlače pažnju svojim bogatim jelovnicima, svetska selekcija Istanbula od strane Michelin vodiča pozitivno će uticati na percepciju grada među svetskim prestonicama gastronomije.

Izbor prvih istanbulskih restorana i drugih detalja koje su kreirali nezavisni inspektori Michelina koji vrše poverljive i nenajavljene posete lokalima biće objavljeni na ceremoniji koju organizuje Michelin 11. oktobra 2022.

AUTOR: Nataša Stevanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije