Kompanija Pernod Ricard je 16. juna, po deseti put, na globalnom nivou, sprovela inicijativu Dan odgovornosti, kada se preko 18.500 zaposlenih širom sveta angažuje s ciljem podizanja svesti o neophodnosti očuvanja i obnove životne sredine i biodiverziteta, značaju održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja.

Prvi put pokrenut 2011. godine, Dan odgovornosti je dan u godini posvećen našoj mapi puta za održivost i odgovornost do 2030. godine pod nazivom Good Times from a Good Place, i kreiranju stvarnog uticaja na zajednicu, poručuju iz kompanije Pernod Ricard.

Svi zaposleni u Pernod Ricardu iz regiona Balkana su posvetili ovaj dan učestvovanju u aktivnostima vezano za očuvanje pčelinjih zajednica pod zajedničkim imenom Bee Responsib’All. U Srbiji je ova akcija sprovedena sa lokalnim partnerom EKONAUT.

Pernod Ricard 1

„Dugi niz godina naša kompanija sprovodi različite društveno odgovorne aktivnosti u Srbiji, koje su u skladu sa mapom puta za održivost i odgovornost Pernod Ricard 2030 „Good Times from a Good Place“. Zaposleni u kompaniji angažuju se u aktivnostima koje su usmerene na poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Ove godine, želeli smo da skrenemo pažnju javnosti na značaj očuvanja i opstanka pčela i oprašivača. Svi zaposleni su učestvovali u formiranju vrta i staništa za solitarne pčele, kroz sadnju odabranih biljaka koje privlače oprašivače i postavljanjem hotela za pčele i druge insekte . Želimo da svojim delovanjem pošaljemo poruku o važnosti očuvanja životne sredine kako bismo generacijama koje dolaze ostavili bolji svet”, izjavio je Vladimir Pavlović, direktor za poslovni razvoj Pernod Ricard Srbija.

Preko 18.500 zaposlenih u Pernod Ricardu pridružuju se svojim lokalnim zajednicama kako bi pomogli u zaštiti i obnavljanju prirode i biodiverziteta

Pernod Ricard 2

„U Srbiji postoji veliki broj vrsta solitarnih pčela koje ne žive u organizovanim društvima kao medonosne, već u šupljinama u zemlji i drveću, ili prave svoja gnezda od gline ili lišća. One su značajne, jer počinju oprašivanje na nižim temperaturama, pa su nezamenjljive za dobar prinos u voćnjacima naročito onih vrsta koje cvetaju rano posle prestanka poslednjih mrazeva. Uzgajanjem biljaka koje ih privlače, držanjem košnica na odgovoran način, obezbeđivanjem prostora za staništa oprašivača, postavkom hotela i pojilica za insekte, svako od nas može da doprinese i pomogne da se one prehrane i prezime, kako bi već na proleće ponovo nastavile sa najvažnijim poslom na planeti – oprašivanjem“, izjavila je Sabina Kerić, osnivač EKONAUT-a.

Kompanija Pernod Ricard će u okviru incijative „Dan odgovornosti” nastaviti da podstiče zaposlene da kroz konkretne projekte doprinose razvoju zajednica u kojima posluju.

FOTO: Pernod Ricard

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije