Megan Markl nikad nije skrivala da je veliki gurman, a na lifestyle blogu The Tig koji je nedavno ugasila, često je objavljivala recepte, kao i preporuke za restorane – od glamuroznih u Los Anđelesu do jednostavnih italijanskih restorana sa najboljom pastom u Torontu.

Megan često kuva za svog dragog ex-princa Harija, a jedno od njegovih omiljenih jela su dinstana juneća rebra. Recept je nabavila od šefa Šona Vilsona, a rebra poslužuje sa domaćom palentom i povrćem kuvanim na pari, ali Hari se ne buni kad mu ih posluži uz pire krompir i zelenu salatu.

Megan Markl juneca rebra

SASTOJCI
3 kg junećih rebara
4 šargarepe
2 crna luka pogačara
1 celer
½ šolje koncentrata paradajza
3 l barolo vina
1 kocka goveđe supe
so, biber
ulje
4 listića lovora
5 grancica majčine dušice
20-ak zrna bibera
1 glavica belog luka srednje veličine
5 grančica ruzmarina

Ogulite i naseckajte šargarepu, luk i celer na komade od oko 2,5 cm. Meso posolite i pobiberite, pa propržite na ulju dok ne pobraoni, a zatim ga izvadite. U istoj posudi propržite povrće. Kada se zazlati dodajte pire od paradajza i vino. Pustite da se vino redukuje na pola. Dodajte kocku goveđe supe rastvorenu u vodi, začinsko bilje i pustite da provri. Kad provri smanjite vatru, poklopite papirom za pečenje i kuvajte u rerni na 175°C, bar 4 sata. Kad je gotovo stavite posudu sa mesom u vodu sa ledom kako bi se što pre ohladilo do sobne temperature. Stavite u frižider da odleži preko noći. Drugi dan oberite masnoću s vrha i zagrejte na šporetu, a potom procedite. Meso narezano na komade kratko sotirajte na maslacu.

AUTOR: Svetislav Stojanović

FOTO: La Cucina Italiana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije