Novi generalni direktor kompanije VELUX Group koji će zameniti Dejvida Brigsa koji je odlučio da ode u penziju biće Lars Piterson.

Lars Piterson je trenutno predsednik i generalni direktor kompanije Hempel i pridružiće se kompaniji VELUX 1. novembra 2022. Anders Götzsche, finansijski direktor kompanije VELUX, do tada će biti privremeni generalni direktor. Lars Piterson dolazi sa pozicije predsednika i generalnog direktora u kompaniji Hempel, globalnoj kompaniji sa sedištem u Danskoj koja posluje u industriji koja se bavi zaštitnim premazima. Pre angažovanja u kompaniji Hempel, Lars Piterson je bio na najvišim rukovodećim pozicijama u kompaniji Inwido, švedskog proizvođača prozora i vrata i francuskog proizvođača podova, kompaniji Tarkett. Od 2019. godine, Lars Piterson je član upravnog odbora kompanije Dovista (VKR grupa).

„Lars Piterson donosi opsežno iskustvo i snažne rezultate iz globalnih proizvodnih kompanija u srodnim delatnostima. Pod njegovim vođstvom, kompanija Hempel je uspešno primenila ambicioznu strategiju rasta sa jasnim fokusom na klijente i jednako snažnom posvećenošću kada je u pitanju održivost. Uveren sam da je Lars prava osoba koja će voditi dalji razvoj kompanije VELUX”, kaže Jirgen Jensen, predsednik odbora kompanije VELUX Group.

„Počastvovan sam i uzbuđen što sam dobio priliku da vodim VELUX Group u budućnost. Već dve decenije radim u industriji građevinskog materijala i uvek sam se divio kompaniji VELUX zbog njenog moćnog brenda i kvaliteta – kompanija ima veliku zaostavštinu definisanja čitave industrije uz istovremeno održavanje snažnog osećaja društvene odgovornosti. Iskreno se radujem što ću postati deo kompanije VELUX i pomoći u ostvarenju ambicija postavljenih u nedavno pokrenutoj strategiji rasta kompanije, uz istovremeno postavljanje novih standarda za održivo poslovanje”, kaže Lars Piterson. Na ličnom planu, Lars Piterson ima 53 godine i Šveđanin je. Živi u oblasti Kopenhagena sa suprugom Anikom, sa kojom ima dvoje odrasle dece.

Lars Petersson

Posle pet godina na čelu kompanije VELUX Group, Dejvid Brigs će se povući sa pozicije generalnog direktora u septembru

„Dejvid je u kompaniji Velux imao uspešnu karijeru dugu skoro 30 godina, a pod njegovim petogodišnjim vođstvom na mestu generalnog direktora priča o uspehu kompanije VELUX se nastavila i ubrzala. Žao mi je što odlazi, ali u potpunosti poštujem njegovu želju da provodi više vremena sa porodicom”, kaže predsednik kompanije VELUX Jirgen Jensen i nastavlja: „Zajedno sa odborom i jakim izvršnim rukovodećim timom, Dejvid je primenio strategiju usmerenu na značajan rast idući ka 2030. i vođstvo po pitanju održivosti u okviru građevinskog sektora. Ostajemo potpuno posvećeni osnovama te strategije”.

„Bila mi je najveća čast i privilegija u životu da vodim VELUX i da predstavljam ovu veličanstvenu kompaniju i sve moje izuzetne kolege. Od 2018. godine postigli smo rezultate na koje svi možemo da budemo ponosni – rezultate koji su daleko iznad onoga što su mnogi smatrali mogućim. Sve to je posledica posvećenosti mojih kolega, ali i naših partnera, naših dobavljača i naravno naših kupaca. Iskreno verujem da najbolje tek dolazi za VELUX, kao što je izneto u korporativnoj strategiji koju smo pokrenuli 2021. godine i koja već počinje da pokazuje snažne rezultate. Teško je napustiti nešto što volim i u šta toliko verujem. Ali osećam da je pravo vreme za mene i moju porodicu. Uz jak odbor i oslonac u vidu dugoročnih akcionara kompanije VELUX koji nam pružaju neverovatnu podršku, ne sumnjam da će VELUX nastaviti da raste i još mnogo godina biti verovatno najbolje preduzeće za građevinski materijal na svetu”, rekao je generalni direktor Dejvid Brigs.

FOTO: velux

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije