Igrajte se vatrom ako smete. Istinski ljubitelji mesa znaju da je roštilj izazov za svakog gurmana, a chef Michael Symon objašnjava kako postati BBQ majstor za dimljena rebarca, svinjski vrat i stekove.

Šef Sajmon je svoju prvu kuvarsku knjigu „Michael Symon’s Live to Cook – Recipes and Techniques to Rock Your Kitchen“, objavio 2009. godine, podelivši recepte koji se oslanjaju na ukuse nasleđa. Njegova druga kuvarska knjiga, „Carnivore“, posvećena ljubiteljima mesa, objavljena je u oktobru 2012, a treća kuvarska knjiga „5 in 5“, inspirisana popularnim segmentom brzog kuvanja na „The Chew“, objavljena je u septembru 2013.

Rođen i odrastao u Klivlendu, kuvar iz Ohaja, Majkl Sajmon je sada kuvar, vlasnik restorana i autor. Diplomirao je na Američkom kulinarskom institutu u Njujorku. Od kada je časopis Food & Wine proglasio za najboljeg novog kuvara 1998. godine, Sajmon i njegovi restorani su nagrađeni brojnim priznanjima. Njegov vodeći brend, Lola, koji je otvoren 1997. godine i sada je kamen temeljac klivlendske gastronomske scene, a bio je među „Najboljim američkim restoranima“ časopisa Gourmet 2000. Lolita, bistro u mediteranskom stilu u istorijskom kvartu Tremont, otvoren je 2005. godine. Roast je u Detroit 2008. doneo Sajmonov stil pripreme mesa, a Detroit Free Press ga je proglasio „Restoranom godine“. B Spot je usledio 2009. koji je časopis Bon Appetit uvrstio na svoju listu „Top 10 najboljih novih hamburgera“.

Sajmon je debitovao na Food Netvork 1998. godine pojavljivanjem u serijama „Sara’s Secrets with Sara Moulton“, „Ready, Set, Cook“ i „Food Nation with Bobbi Flay“, pre nego što je bio pozvan da bude domaćin u preko 100 epizoda „The Melting Pot“. Zatim je osvojio prvu sezonu „The Next Iron Chef“ 2008. godine, čime je dobio stalno mesto na listi cenjenih gvozdenih kuvara. U januaru 2012. godine, Sajmonova emisija „Simon’s Suppers“ je premijerno prikazana na Cooking Channel, a u septembru 2011. pridružio se ekipi ABC emisije „The Chew“ kao jedan od pet voditelja emisije.

AUTOR: Nataša Stevanović

FOTO: amazon

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije