
Ovo je najteža jagoda na svetu!
Prema Ginisovoj knjizi rekorda, izraelski farmer Čahi Ariel uzgojio je najtežu jagodu na svetu. Sa 289 grama, jagoda je bila oko pet puta veća od...
pročitaj jošNaime, lubenica se prema botaničkoj klasifikaciji svrstava među povrće, u porodicu tikvi, i često se za njih koristi još jedan ustaljeni naziv, bostan.
Posmatrana sa kulinarske tačke gledišta, lubenica je savršen desert, jedan od omiljenih darova prirode. Slatka je, kažu, kao tuđa žena.
Nije samo ukusna, već je i zdrava. Sadrži dosta vode, osvežavajuća je i zbog toga ima široku primenu, a utiče i na smanjenje apetita.
Odličan je asistent u održavanju vitke linije, popravlja cirkulaciju, pospešuje borbu sa toksinima i njihovo izbacivanje iz organizma, bogata je vitaminima A i C, kalijumom, magnezijumom.
Preporučuje se za opuštanje i oporavak posle fizičke aktivnosti. Da ne nabrajamo dalje njena dobra dela, jer neće stati na ovu stranicu. Poručićemo vam samo da se prepustite njenim čarima i slobodno “oberete zelen bostan”.
Ljubav između hrane i vina uvek je inspirativna tema, posebno vrhunskim poznavaocima božanskog nektara. Vuk Vuletić, najbolji somelijer Srbije, pre...
pročitaj jošDizajnerska vinarija Gianfranca i Antonele Kozlović, četvrte generacije vinara porodice Kozlović, proslavila je ove godine deseti rođendan. Poro...
pročitaj jošNa prezentaciji prvog samostalnog, srpskog izdanja svetski poznatog gastronomskog vodiča Gault & Millau, održanoj u hotelu Crown Plaza, Mira Še...
pročitaj još