Svaki Italijan godišnje pojede čak 26 kilograma testenine.

Vreme provedeno uz izvrsnu hranu, u društvu najmilijih, za njih je neprocenjivo.  Osim toga, Italijani umeju da skuvaju testeninu do savršenstva. To se zove al dente.
Da li i vi znate tako da je skuvate?
Al dente u praksi znači da se oseća pod zubima.
Kod testenine Barilla to nije teško jer je izuzetno kvalitetna. Pravi se od pšenice vrste durum, koja se pažljivo bira s obzirom na sadržaj proteina.
Zbog toga tokom kuvanja zadržava čvrstinu i izvrstan ukus, i ostaje al dente.

Taljatele sa pavlakom i mešanim pečurkama

FOTO: La Cucina Italiana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije