
Istanbul – gastronomski grad obasjan sjajem Michelinovih zvezda
Istanbul, jedna od najneobičnijih svetskih kulinarskih destinacija, pridružuje se Michelin porodici. Michelin, koji se smatra najprestižnijom organ...
pročitaj jošSlavni kuvar Volfgang Puk, koji priprema jelovnik za dodelu Oskara još od 1995. godine, u ovogodišnji meni uvrstio je pide iz crnomorske regije Turske (Karadeniz Pidesi) i suve kajsije punjene kremom od sira (Kaymaklı Kayısı Tatlısı). Na zabavi nakon ceremonije, turska jela su impresionirala sve prisutne, među kojima su bile poznate filmske zvezde, umetnici i producenti.
„Turska predstavlja jednu od najbogatijih kuhinja sveta zahvaljujući svojim tradicionalnim receptima i organskim proizvodima. Postoji mnogo recepata i proizvoda koje možete otkriti u turskoj kuhinji. Svih sedam regiona Turske puni su ukusa, istorije i kulture. U Turskoj ima mnogo gradova koje morate posetiti i koji imaju ukusnu hranu. Moja porodica i ja posećujemo Tursku svakog leta sa zadovoljstvom” – izjavio je Volfgang Puk.
Recepte turskih jela koje je, nakon dodele Oskara, pred filmske zvezde poslužio chef Volfgang Puk možete pogledati na Delicious Türkiye, YT kanalu Go Türkiye.
Kada ovih dana dobijete novi broj magazina Cafe Bar & Restoran čeka vas iznenađenje u vidu magazina Dessert & Gelato! Radi se o specijal...
pročitaj jošAleksandra Lif i Fred Lema, autori knjige “Van Gogova trpeza” vam opisuju život slikara koji je mir i spokoj pronašao u gostionici Ravu. Tu je pro...
pročitaj jošU razgovoru sa šefom Davidom Šimunićem, maestrom iz restorana Salon 1905, koji je u Gault&Millau vodiču za Srbiju proglašen za Šefa budućnosti,...
pročitaj još