Turski specijaliteti našli su se na maniju zabave kojoj su prisustvovale svetski poznate filmske zvezde i producenti povodom 94. ceremonije dodele Oskara, održane u Los Anđelesu u noći 27. marta.

Slavni kuvar Volfgang Puk, koji priprema jelovnik za dodelu Oskara još od 1995. godine, u ovogodišnji meni uvrstio je pide iz crnomorske regije Turske (Karadeniz Pidesi) i suve kajsije punjene kremom od sira (Kaymaklı Kayısı Tatlısı). Na zabavi nakon ceremonije, turska jela su impresionirala sve prisutne, među kojima su bile poznate filmske zvezde, umetnici i producenti.

 

„Turska predstavlja jednu od najbogatijih kuhinja sveta zahvaljujući svojim tradicionalnim receptima i organskim proizvodima. Postoji mnogo recepata i proizvoda koje možete otkriti u turskoj kuhinji. Svih sedam regiona Turske puni su ukusa, istorije i kulture. U Turskoj ima mnogo gradova koje morate posetiti i koji imaju ukusnu hranu. Moja porodica i ja posećujemo Tursku svakog leta sa zadovoljstvom” – izjavio je Volfgang Puk.

Recepte turskih jela koje je, nakon dodele Oskara, pred filmske zvezde poslužio chef Volfgang Puk možete pogledati na Delicious Türkiye, YT kanalu Go Türkiye.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije