Aleksandra Lif i Fred Lema, autori knjige “Van Gogova trpeza” vam opisuju život slikara koji je mir i spokoj pronašao u gostionici Ravu.

Tu je pronašao zamenu za porodicu koju nikada nije imao, a u knjizi se nalaze slike i crteži genijalnog slikara, stare fotografije, mnogobrojni recepti sa ilustracijama, što ovu knjigu čini dokumentom jednog vremena koje je obeležio Van Gog.

Divna mešavina istorije, umetnosti i ukusnog kuvanja

Ako ste gledali film „Loving Vincent“, onda je ovo knjiga za vas. Kao i film, fokusira se na poslednju godinu Van Gogovog života, kada je iznajmio sobu u gostionici Ravu, u Ovir sir Oaz. Soba koju je tamo iznajmio pretvorena je u mali muzej i hiljade posetilaca hrli da vide mesto i netaknuto selo. Tamo možete videti fotografiju iz 1890-ih, koja prikazuje vlasnike malog kafića, a sadašnji vlasnici su postavili sličan snimak modernog osoblja i kuvara na potpuno istom mestu. Izgleda nepromenjeno.

Auvers sur Oise

Pint Screen Google

Auberge Ravoux
52-56 rue du Général de Gaulle
95430 Auvers-sur-Oise
+33 1 30 36 60 60
www.maisondevangogh.fr

Van Gogova trpeza

Prvi odeljak knjige govori o Van Gogu i vremenu provedenom u apartmanu gde je živeo. U knjizi se nalazi oko trideset pet njegovih slika i crteža ljudi, hrane i raznih kafića.

Drugi odeljak se odnosi na hranu i recepte.  Divna mešavina, edukativna i ukusna. Supa od graška sa parčetom slanine ne zvuči previše teško, kao ni kajgana sa šparglama. Osim što ima dodatu pavlaku i vlašac. Uostalom, skoro svaki recept ima velike količine vina. Ko ne bi želeo jagnjeću čorbicu koja se kuva sedam sati, u „2-3 flaše vina“?

knjizare-vulkan.rs

AUTOR: Nataša Stevanović

FOTO: vulkan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije