SASTOJCI ZA 8 OSOBA

600 g svežeg krem-sira
200 g biskvita od kakao-peciva
200 ml pavlake
180 g šećera
60 g putera
60 g crne čokolade
50 g lešnika
30 g gorkog kakaa
20 g jestivog želatina u listićima
3 pakovanja malina po 125 g

Čizkejk sa malinama

Potopite želatin u hladnu vodu.
Izblendirajte biskvite, a zatim dodajte otopljeni puter i otopljenu čokoladu. Uspite u tu masu lešnike i ponovo blendirajte da se lešnici grubo izlome.
Sipajte ovu smesu u kalup prečnika 20 cm obložen papirom za pečenje i poravnajte površinu dobro pritiskajući jer je potrebno da se formira kompaktna podloga.
Stavite kalup u frižider.
Umutite krem-sir sa 100 g šećera, pavlakom i kakaom u prahu.
Rastopite polovinu isceđenog želatina u šerpi. Pomešajte ga sa nekoliko kašika smese od sira, pa dodajte ostatku smese.
Prelijte dobijenu smesu preko podloge od keksa, poravnajte je i vratite u frižider.
Izručite u šerpu 2 pakovanja malina sa 80 g šećera i šoljom vode i kuvajte ih 3 minuta od ključanja. Isključite i procedite raskuvane plodove.
Rastvorite preostali isceđeni žele u još vrućoj smesi.
Prelijte žele od malina preko smese od sira i odmah ukrasite preostalim celim plodovima malina, tako da delimično utonu u žele.
Ostavite u frižideru najmanje 4 sata.
Poslužite čizkejk ukrašen po želji – jestivim cvećem ili lišćem aromatičnog bilja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije