Težina pripreme Za eksperte / Vreme 1 sat plus 12 sati stajanja / Vegetarijansko

SASTOJCI ZA 10 OSOBA

400 g mlečne čokolade
350 ml slatke pavlake
100 g crne čokolade
50 ml mleka
10 polovina kajsija iz sirupa
2 piškote
1 žumance
liker od kafe

Čokoladna jaja

Naduvajte 10 balončića (prečnika oko 5 cm), zavežite ih i dobro očistite vlažnom kuhinjskom krpom, pa posušite.
Istopite mlečnu čokoladu: stavite je u lonac za kuvanje fila, tako da temperatura dostigne 45 ℃; sipajte polovinu na radnu površinu i mešajte je špatulom sve dok ne počne da menja boju i da dobija na gustini (23-25 ℃).
Sjedinite je, brzo mešajući žicom, sa ostatkom istopljene čokolade, tako da dostigne oko 28-29 ℃.
Uronite balončiće do pola u čokoladu, uz blago okretanje; nakon što se višak ocedi, ostavite ih tokom noći da se stegnu u plehu obloženom papirom za pečenje sa mehanizmom za zatvaranje okrenutim nagore.
Probušite balončiće i odstranite ih iz jaja.
Isitnite crnu čokoladu i sjedinite je sa mlekom, žumancetom i 1 kašikom likera; kuvajte sve u loncu za fil, mešajući sve dok se čokolada potpuno ne otopi, a zatim ostavite krem da se ohladi, uz povremeno mešanje.
Mutite 200 ml pavlake na jačini 3-4 (treba da ima strukturu majoneza) i pomešajte je sa čokoladnim kremom, tako da dobijete mus.
Isecite piškote na 10 kvadrata i nakratko ih potopite u liker, pa stavite po jedan u svako čokoladno jajašce.
Rasporedite mus u jajašca sve do 2/3 njihove visine; stavite ih u frižider na 30 minuta da se stegnu.
Mutite lagano 150 g pavlake, pa je ubacite u jaja preko musa, a njih potom stavite ponovo u frižider da odstoje naredna 2 sata.
Ukrasite jaja kajsijama iz sirupa.
Alternativa bez alkohola Možete zameniti liker od kafe rastvorom 2 šoljice kafe i 1 šoljice vode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije