
Testenina sa prezlama na italijanski način
Širom južne Italije, prezle su se smatrale „siromašnim sirom“. Oni koji nisu mogli da priušte luksuz uobičajenog rendanog pekorina posipali bi tost...
pročitaj jošDolina Aoste iznedrila je autohtonu rasu krava, šunku i svakako Fontina DOP ali ne originalni recept za punjene šnicle na valdostanski način jer takav recept ne postoji. Ono što je jedinstveno u vezi sa ovim jelom jesu namirnice koje se koriste jer su prepoznatljivog ukusa, kao nigde na svetu. A sve to zahvaljujući velikim Alpima tj. klimi i tlu ove regije.
ZAJEDNO OTKRIVAMO SKRIVENE UKUSE ALPA
Popularni ugostiteljski specijalitet ovog regiona, verovatno austrijskog porekla, može se puniti izuzetnom Saint-Oien šunkom. Ovi kotleti mogu se puniti samo Fontinom, a tokom sezone, za poseban ukus ovog jela može se koristi beli tartuf.
Kuvar Joelle Nederlants
Težina pripreme Srednje
Vreme 40 minuta
SASTOJCI ZA 6 OSOBA
600 g telećih šnicli
200 g Fontina DOP sira
150 g narezane kuvane šunke
140 g putera
2 jaja
hlebne mrvice
so
Istucite šest telećih šnicli i formirajte ih u pravougaoni oblik.
Isecite sir na šest kriški.
Stavite po krišku sira i šnitu šunke na svaku šniclu, pa preklopite tj. zatvorite kao novčanik.
Umočite punjene šnicle prvo u prethodno blago umućena jaja, a zatim u mrvice. Postupak ponovite kako bi se spojevi dobro zatvorili.
Zagrejte polovinu putera u tiganju, na temperaturi umerene jačine dok se ne pojave mehurići. Zatim, ispržite tri kotleta, par minuta svaku stranu.
Bacite iskorišćeni puter. Drugu polovinu putera zagrejte na umerenoj temperaturi, dodajte preostala tri kotleta i pržite ih na prethodno objašnjen način.
Ocedite kotlete od viška masnoće ostavljajući ih položene na papirnom ubrusu. Zatim ih posolite i poslužite dok su vrući.
Jagnjeći kotleti su obavezna stavka na jelovniku svakog iole dobrog restorana. Uglavnom, cena ovog jela prati njegov kvalitet, što zaista smatramo...
pročitaj jošPrilikom putovanja vozom ili na izletu, posle vežbanja u teretani, kao predah od šopinga - poželjno je nešto prezalogajiti. Ne zaboravimo da su tu ...
pročitaj još