
Affogato – sladoled koji se „davi“ u kafi
Ukusni sladoled od vanile i espreso kafa, rendana tamna čokolada i bezobrazno ukusan likera od oraha, čine Affogato klasičnom italijanskom poslasti...
pročitaj jošTežina pripreme Za eksperte
Vreme 2 sata
Vegetarijansko
SASTOJCI ZA 8 OSOBA
800 g oljuštenog paradajza
500 g krompira žutog mesa
150 g brašna tip 400
100 g zrelog sardinijskog pekorina
100 g svežeg sardinijskog pekorina
100 g žutog griza
15 listova nane
2 čena belog luka
1 lovorov list
ekstradevičansko maslinovo ulje
so
biber
ZA KULURĐONE
Pomešajte brašno i griz, 2 kašike ulja i prstohvat soli i zamesite sa 150 ml vode. Oblikujte testo u lopticu, uvijte ga u streč-foliju i ostavite da odstoji 1 sat.
Skuvajte krompir, oljuštite ga i izgnječite.
Iseckajte čen belog luka, koji ćete propržiti u tiganju na 2 kašike ulja oko pola minuta, i dodajte krompir, iseckane listove nane, izrendani pekorino, 2 kašike ulja, so i biber.
Istanjite testo do 1 mm debljine i izvadite pedesetak krugova, prečnika 7 cm.
Nanesite na sredinu svakog kruga po kašiku nadeva, a zatim ga zatvorite, naizmenično štipajući ivice tako da dobijete tipičan izgled klasa.
Kuvajte kulurđone u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
ZA SOS
Propržite čen neoljuštenog belog luka i lovorov list na 4 kašike ulja; dodajte oljušteni paradajz isecen na komade i sve zajedno kuvajte 15 minuta; začinite solju i biberom. Izvadite beli luk.
Začinite kulurđone sosom od paradajza i, po želji, poslužite ih uz dodatak bosiljka.
ST. PIERRE SA MLADOM ŠARGAREPOM
Obogatite recepte sa testeninom tako što ćete pripremiti ovu ukusnu pastu sa avokadom i parmezanom. Zaljubite se u svilenu kremoznost i delikatnu s...
pročitaj jošŠirom južne Italije, prezle su se smatrale „siromašnim sirom“. Oni koji nisu mogli da priušte luksuz uobičajenog rendanog pekorina posipali bi tost...
pročitaj jošKuvar Giovani Rotta Težina pripreme Lako Vreme 30 minuta Bez glutena SASTOJCI ZA 4 OSOBE 600 g šnicli od telećeg buta 180 g kisele pavlake ...
pročitaj još