I ovog puta je zahvaljujući svom neutralnom ukusu i visokom sadržaju masnoće dokazao višestruku primenu. Avokado kao sastojak može se koristiti i za pripremu poslastica.

U prilog tome, chef Giovanni Ruggieri je sa čitaocima gastronomskog magazina La Cucina Italiana podelio recept za brauni sa avokadom i pistaćima.

Kuvar Giovanni Ruggieri
Težina pripreme Lako
Vreme 1 sat
Vegetarijansko

SASTOJCI ZA 6 OSOBA
350 g zrelog avokada
150 g šećera
130 g čokolade za kuvanje
80 g pistaća, očišćenih i iseckanih
70 g brašna
2 jaja
prašak za pecivo
krupna so
rum

Brauni sa pistaćima

Oljuštite avokado, iseckajte ga na komadiće i izgnječite.
Umutite jaja i šećer, a zatim dodajte izgnječeni avokado.
Pomešajte manju kašičicu praška za pecivo sa brašnom i sjedinite sa smesom od jaja, šećera i avokada.
Istopite čokoladu, dodajte je smesi i aromatizujte sa nekoliko kašičica ruma.
Obložite četvrtasti pleh, čije su stranice 17 cm, a dubina 3, papirom za pečenje i pospite polovinom iseckanih pistaća, pa sipajte smesu i, na kraju, pospite preostalim pistaćima.
Pecite na 180°C 35 minuta.
Začinite krupnom solju i dekorišite mlevenim pistaćima.

AUTOR: Giovanni Ruggieri / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: Riccardo Lettieri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije