
Testenina sa prezlama na italijanski način
Širom južne Italije, prezle su se smatrale „siromašnim sirom“. Oni koji nisu mogli da priušte luksuz uobičajenog rendanog pekorina posipali bi tost...
pročitaj jošBrazadel – slatki prolećni hleb koji se uživa tokom Uskrsa u delovima severoistočne Italije. Kao i resta di Como, brazadel je slatki, prolećni hleb koji je popularan na Uskrs.
Težina pripreme Srednje
Vreme 1 sat i 10 minuta
plus 3 sata i 10 minuta za narastanje testa
Vegetarijansko
SASTOJCI ZA 6 OSOBA
500 g brašna tip 400
175 ml mleka
100 g maslaca
75 g kristal šećera
15 g svežeg kvasca
10 g soli
2 žumanceta
2 jajeta
rum
limun
pomorandža
šećer u granulama
Pomešajte 100 g brašna sa izmrvljenim kvascem i 75 ml mleka, tako da dobijete kiselo testo. Prekrijte ga krpom i ostavite 1 sat da naraste.
Prebacite ostatak brašna u drugu posudu, dodajte kristal šećer, a zatim u sredinu sipajte preostalo mleko, jaje i žumanca, narendanu koru od ½ pomorandže i ½ limuna, kao i 2 kašike ruma. Počnite da mesite testo i čim se sastojci sjedine dodajte naraslo kiselo testo i so; zatim dodajte i omekšali maslac, pa mesite testo barem 10 minuta sve dok ne postane glatko i ujednačeno.
Ostavite ga da odstoji 1 sat i 30 minuta, zatim ga prebacite na radnu površinu posutu brašnom i podelite na 6 delova. Od svakog formirajte po 6 loptica. U centru svake, kažiprstom, napravite udubljenje i vrtite ih oko prsta, u vazduhu, kako bi se rupa proširila i kako biste dobili oblik krofne.
Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje, premažite ih 1 umućenim jajetom i ostavite da narastaju oko 40 minuta.
Premažite ponovo krofne jajetom i pospite ih šećerom u granulama.
Pecite ih oko 30 minuta na 180 ℃, a pleh smestite bliže dnu rerne.
I ovog puta je zahvaljujući svom neutralnom ukusu i visokom sadržaju masnoće dokazao višestruku primenu. Avokado kao sastojak može se koristiti i z...
pročitaj jošCruffin je zaista kraljevsko pecivo i idealan je ako želite da uživate u slatkom doručku ili branču. Konačno, evo cruffina u našoj školi tj. kroz ...
pročitaj jošOvaj tart sa malinama i maskarpone sirom jedan je od lakših deserata koje možete napraviti kod kuće! Svilenkasto glatki i kremasti fil na hrskavoj,...
pročitaj još