Ovo je čokoladna torta koju vole svi. Naročito, čokoholičari. Ne sumnjamo da će se dopasti i vama. Sve što je potrebno jeste da izdvojite malo vremena i pripremite ovaj izuzetan čokoladni desert.

Kuvar Joëlle Néderlants
Težina pripreme Lako
Vreme 45 minuta
Vegetarijansko

SASTOJCI ZA 6–8 OSOBA
ZA TORTU
250 g maskarponea
200 g crne čokolade
sa 65–70% kakaa
70 g šećera u prahu
40 g brašna
4 jajeta
so
maslac
ZA DEKORACIJU
100 g crne čokolade
50 g maslaca

Cokoladna torta sa maskarponeom

ZA TORTU
Istopite čokoladu u loncu za kuvanje fila ili u mikrotalasnoj rerni i ostavite je da se ohladi; mešajte maskarpone žicom da bi dobio kremastu strukturu, a zatim dodajte redom čokoladu, šecer u prahu, prstohvat soli i jedno po jedno jaje; na kraju umešajte brašno.
Prebacite smesu u podmazan pleh (prečnika 20 cm) i pecite u rerni sa ventilacijom oko 25 minuta na 160°C.

ZA DEKORACIJU
Istopite maslac sa čokoladom u loncu za kuvanje fila ili u mikrotalasnoj rerni; promešajte i sačekajte da se zgusne, pa njime premažite tortu.
Po želji kompletirajte dodavanjem smokvi i badema.

DOBRO JE ZNATI
Čari ovog kolača leže u čokoladi, zato odaberite što kvalitetniju!

Čokoladna torta sa kajsijama

AUTOR: Joëlle Néderlants / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: Riccardo Lettieri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije