Priprema poslastičarskog krema za mnoge je noćna mora jer imaju “strah od grudvica.” Da, to se dešava čak i najboljima! Prelivanje jaja vrelim mlekom je veoma delikatan korak i rezultat nije uvek onakav kakvom smo se nadali.

Da li znate da postoje pouzdane metode za pripremu savršenog, ukusno, glatkog i baršunastog poslastičarskog krema, bez rizika od greške? Recept je klasičan, ali malo revidiran jer se hladno mleko dodaje u jaja umućena sa šećerom te se na ovaj način izbegava stvaranje grudvica!

Crema pasticciera

SASTOJCI
1 jaje
500 ml punomasnog mleka
2 kašike brašna
4 kašike šećera
rendana kora limuna

I način
Umutite jaje sa šećerom i limunovom korom. Zatim, dodajte brašno uz mešanje i na kraju uspite hladno mleko. Kada je smesa homogena i bez grudvica, stavite je na vatru i kuvajte na laganoj temperaturi uz stalno mešanje. Za nekoliko minuta krema će biti spremna.

II način
Koristeći iste sastojke možete isprobati ovu zaista laku varijantu. Stavite sve, uključujući hladno mleko, u činiju ili posudu tube za miksanje i izmiksajte. Zatim, kuvajte ovu mešavinu na laganoj vatri dok ne dostigne željenu konzistenciju. U ovom slučaju, limunova kora mora biti prethodno kuvana u mleku, jer bi se u suprotnom mogao osetiti gorak ukus limuna.

III način
Da li ste ikada probali da kuvate krem u mikrotalasnoj pećnici? To će vas zadiviti. Sve izmešajte kao u prethodnim receptima i zatim smesu sipajte u činiju pogodnu za kuvanje u mikrotalasnoj. Kuvajte dva minuta na 700V, promešajte krem i kuvajte još dva minuta. Za 4 minuta trebalo bi da bude gotovo, savršeno i bez grudvica.

AUTOR: Nataša Stevanović

FOTO: pexels.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije