Cannoncini – brz, jednostavan i ukusan desert napravljen od lisnatog testa, oblikovan u kornete i nadeven poslastičarskim kremom.

Italijansku verziju šam rolni često možete zateći kako se baškari na poslužavnicima širom zemlje tokom svečanih prilika.

Kuvar Joëlle Néderlants
Težina pripreme Srednje
Vreme 45 minuta
Vegetarijansko

SASTOJCI ZA 10 KANONČINA
300 ml mleka
100 g šećera
30 g kukuruznog skroba
4 žumanca
1 pakovanje lisnatog testa pravougaonog oblika
maslac
lešnici

Filovani cannoncini

ZA KANONČINE
Isecite lisnato testo na 10 dugačkih traka širine 2 cm.
Podmažite maslacem 10 kalupa za kanoncine (šam-rolne); premažite vodom trake od lisnatog testa i obmotajte ih oko kalupa tako da se na krajevima preklapaju.
Uvaljajte kanoncine u 30 g šećera i stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih u rerni oko 10 minuta na 190 stepeni Celzijusovih, zatim ih izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade.
ZA FIL
Zagrejte mleko.
Ulupajte žumanca sa kukuruznim skrobom i 70 g šećera; sipajte toplo mleko i kuvajte 5 do 6 minuta mešajući žicom za mućenje.
Ostavite fil da se ohladi u činiji prekrivenoj streč-folijom.
Prebacite fil u dresir-džak i njime napunite kanončine.
Poslužite ih sa iseckanim lešnicima.

CREMA PASTICIERA – 3 NAČINA BRZE PRIPREME

AUTOR: Joëlle Néderlants / Foto: Riccardo Lettieri / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: La Cucina Italiana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije