Obožavane širom sveta, palačinke su jedna od najčešće pripremanih poslastica bez obzira na doba godine ali i povod kojim ih iznosite na sto.

Dovoljno jednostavne da se mogu podvesti pod savršenstvo, palačinke u vanil kremu sa ananasom postaće vaša omiljena letnja poslastica.

Kuvar Joëlle Néderlants 
Težina pripreme Srednje
Vreme 1 sat
Vegetarijansko

SASTOJCI ZA 8 OSOBA
500 g (4 parčeta) očišćenog ananasa
200 ml mleka
200 ml slatke pavlake
125 g brašna
70 g maskarpone sira
40 ml ruma
2 jaja
1 mahuna vanile
1 limun
listići kokosa
šećer
puter
šećer u prahu
nana
prašak za pecivo
so

Mini palacinke u kremu sa ananasom

Odvojte žumanca od belanaca.
Istopite 15 g putera.
Sipajte mleko u brašno, lagano mešajući žicom, dodajte malo soli, malo praška za pecivo i kašičicu šećera. Sjedinite žumanca i otopljeni puter.
Ulupajte belanca i pomešajte sneg sa napravljenom smesom.
Istopite parče putera u većem tiganju i sipajte kašiku smese, oblikujte palačinku, širine 4 do 5 cm; pecite 1 minut, zatim je okrenite i pecite još 30 do 40 sekundi. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite svu smesu. Pecite 6-7 palačinki odjednom. Po potrebi tiganj premažite puterom.
Stavite u šerpu punu kašiku kristal šećera; poređajte palačinke i ostavite ih na 10 sekundi da upiju šećer, zatim ih okrenite i ostavite na vatri još 5 sekundi.
Umutite slatku pavlaku sa kašikom šećera u prahu, maskarpone sirom i semenkama vanile da dobijete nežan krem.
Isecite ananas na komadiće.
Zagrejte u šerpi 50 g šećera: kada počne da dobija boju, dodajte sok od 1 limuna i rum, pustite da ispari i kuvajte 1 minut. Sklonite šerpu sa vatre i dodajte ananas. Rasporedite ga u čašice sa 2-3 palačinke i kašikom krema od vanile. Upotpunite listićima kokosa i mente.

DOBRO JE ZNATI
Palačinke možete da napravite dan ranije: kada se ohlade, umotajte ih u prianjajuću foliju i odložite u frižider. Pre služenja prelijte ih karamelom.

AUTOR: Joëlle Néderlants / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: Riccardo Lettieri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije