Kuvar Joëlle Néderlants
Težina pripreme Lako
Vreme 40 minuta
Vegetarijansko

SASTOJCI ZA 4 OSOBE
500 g rikote
150 ml grčkog jogurta
100 g keksa frollini sa kakaom
50 g šećera u prahu
3 limekvata (jedu se celi)
3 kumkvata
2 jaja
limun

Mus sa jogurtom uz jaja mimoza

Kuvajte dva jaja 9 minuta posle ključanja; odvojte belanca od žumanaca i ove poslednje narendajte (mimoza).
Ocedite rikotu i izmiksirajte je sa šećerom u prahu i narendanom korom od ½ limuna, a zatim je pomešajte sa grčkim jogurtom.
Izmrvite keks.
Isecite na kolutove limekvate i kumkvate.
Stavite u 4 čaše sloj isitnjenog keksa, sloj rikote i jogurta i nekoliko kriški kumkvata i limekvata; ponovite proces dva puta i na kraju dodajte mimozu od žumanaca, kao i narendanu crnu čokoladu po želji.

AUTOR: Joëlle Néderlants / Foto: Riccardo Lettieri / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: La Cucina Italiana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

još iz kategorije