
La Cucina Italiana vas upoznaje sa italijanskom gastronomskom baštinom!
Italijanska gastronomija prvenstveno se oslanja na tzv. italijanstvo, sveobuhvatni termin pod kojim se podrazumeva pogled na život, kulturu, umetno...
pročitaj jošTežina pripreme Lako
Vreme 20 minuta
Vegetarijansko
SASTOJCI ZA 8 OSOBA
400 g crne čokolade sa 70% kakaa
180 ml slatke pavlake
180 ml mleka
70 g suvih smokava iseckanih na kockice
30 g pečenog kikirikija
30 g pečenih badema
30 g oljuštenih lešnika
mlevena ljuta paprika
Izlomite čokoladu i istopite je u šerpi zajedno sa mlekom i pavlakom. Mešajte često, na najnižoj temperaturi, a čim počne da ključa, isključite ringlu.
Dodajte u fondi od čokolade mlevenu papriku po želji i promešajte.
Poslužite uz dodatak suvog voća.
Cruffin je zaista kraljevsko pecivo i idealan je ako želite da uživate u slatkom doručku ili branču. Konačno, evo cruffina u našoj školi tj. kroz ...
pročitaj jošUkusni sladoled od vanile i espreso kafa, rendana tamna čokolada i bezobrazno ukusan likera od oraha, čine Affogato klasičnom italijanskom poslasti...
pročitaj jošDomaći sladoled brže se topi od kupovnog, ali se takođe brže i stegne kada ga stavite u zamrzivač. To se dešava jer ne sadrži stabilizatore, to jes...
pročitaj još