Kuvar Joëlle Néderlants
Težina pripreme Lako
Vreme 1 sat i 15 minuta
plus 30 minuta hlađenje

SASTOJCI ZA 6 OSOBA
1 kg jabuka
500 g lisnatog testa
120 g šecera od šećerne trske
1 limun
1 jaje
šećer u prahu

Sfogliatine

Oljuštite jabuke i isecite ih na male kocke.
Kuvajte ih na laganoj vatri sa šećerom i koricom (ne rendajte) i sokom od ½ limuna najmanje 25 minuta.
Izvadite koru limuna i ostavite da se potpuno ohladi.
Isecite rebrastim nožem sa točkićem 14 do 16 krugova od lisnatog testa prečnika 8 cm.
Razvaljajte ih oklagijom, ali pazite da ostanu blago ovalni.
Stavite na svaki krug po 1 kašičicu fila od jabuka.
Premažite ivice krugova umućenim jajetom da bi se testo bolje zalepilo.
Presavijte svaki krug da dobijete oblik polumeseca i dobro zatvorite ivice.
Premažite sfogliatine umućenim jajetom i, po želji, nožem ili viljuškom na površini izvucite crtice.
Pospite svako parče šećerom u prahu.
Pecite na 200°C u plehu obloženom papirom za pečenje 18 do 20 minuta.

AUTOR: Kuvar: Joëlle Néderlants / Foto: Riccardo Lettieri / Stajling: Beatrice Prada

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije