Ovaj tart sa malinama i maskarpone sirom jedan je od lakših deserata koje možete napraviti kod kuće! Svilenkasto glatki i kremasti fil na hrskavoj, puterastoj podlozi, pokriven slatkim i sočnim malinama.

Težina pripreme Lako
Vreme 1 sat i 30 minuta
plus 2 sata mirovanje

SASTOJCI ZA 6 OSOBA
ZA TESTO
220 g brašna
125 g maslaca
1 žumance
1 kašika slatke pavlake
2 kašike šećera
prstohvat soli
ZA NADEV
300 g malina
300 g bele čokolade
120 g maskarpone sira
50 g maslaca
100 ml slatke pavlake

Tart sa malinama i maskarpone sirom

ZA TESTO
Pomešajte maslac, šećer, so i brašno i rukama umesite mrvičasto testo. Dodajte žumance i slatku pavlaku, pa ponovo sve dobro umesite.
Razvucite testo do veličine kalupa koji koristite, stavite ga u kalup, prekrijte folijom i na 1 sat odložite u frižider.
Izvadite testo iz frižidera, prekrijte ga papirom za pečenje i po površini rasporedite šaku pasulja ili keramičke kuglice, da se papir prilikom pečenja ne bi podigao, a biskvit naduvao.
Pecite 15 minuta na 180ºC. Kad bude gotov, ostavite ga da se ohladi.

ZA NADEV
Otopite na pari belu čokoladu i umešajte maskarpone sir. Kada smesa postane kompaktna, skinite je s vatre, a žicom za mućenje lagano dodajte otopljeni maslac i slatku pavlaku.
Rasporedite po testu maline i prelijte smesom od bele čokolade.
Poslužite ohlađeno.

AUTOR: Nataša Stevanović

FOTO: La Cucina Italiana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije