
Krem od avokada i kaprina
Da li ste probali namaz od avokada? Ako niste, danas je pravi trenutak da to učinite. Pripremite ovu ukusnu kombinaciju sastojaka i uživajte uz kre...
pročitaj jošKuvar Giovanni Rota
Težina pripreme Srednje
Vreme 1 sat i 50 minuta
Vegetarijansko bez glutena
SASTOJCI ZA 4 OSOBE
1,3 kg muskatne tikve
350 g rikote
200 g kraljevskih bukovača
200 g vrganja
150 ml pavlake za kuvanje
100 ml mleka
45 g narendanog pekorina
4 jaja
timijan
ekstra devičansko maslinovo ulje
so
biber
ZA FLAN
Isecite tikvu na kriške, izvadite joj semenke, pa je prebacite u pleh obložen papirom za pečenje.
Prelijte je uljem, ubacite pleh u rernu i pecite oko 30 minuta na 180℃.
Izvadite pleh iz rerne i odstranite koru sa tikve. Pulpu uspite u blender i miksirajte zajedno sa rikotom, mlekom, jajima, solju i biberom.
Sipajte mešavinu u kalup za kuglof (prečnika 20 cm) koji ste prethodno nauljili, pa pecite u rerni u posudi sa vodom oko 1 sat na 170℃. Na kraju izvrnite kalup na oval kako biste izvadili flan.
ZA PEČURKE
Očistite vrganje i bukovače, isecite ih nasitno i pržite 6-7 minuta u tiganju na malo ulja zajedno sa grančicama timijana.
ZA SOS
Zagrejte pavlaku do tačke ključanja, dodajte narendani pekorino, promešajte, pa isključite ringlu.
Poslužite flan uz dodatak sosa i pečuraka.
La Cucina Italiana Srbija vam donosi dve verzije parmiđane od patlidžana – tradicionalnu i modernu Njeno ime ne potiče od grada Parme, već od lati...
pročitaj jošSquacquerone. A sad slog po slog: skva-kve-ro-ne. Izgovor može da predstavlja izazov, ali ovaj kremasti italijanski sir osvojiće vas na prvi zaloga...
pročitaj jošSjajan je izvor tečnosti, ima moć da nas rashladi za tili čas, a poseduje i ogroman gastronomski potencijal jer je podložna transformacijama i neoč...
pročitaj još