
Novi broj magazina La Cucina Italiana!
U razgovoru sa šefom Davidom Šimunićem, maestrom iz restorana Salon 1905, koji je u Gault&Millau vodiču za Srbiju proglašen za Šefa budućnosti,...
pročitaj jošTežina pripreme Lako
Vreme 40 minuta
SASTOJCI ZA 4 OSOBE
ZA SALATU
500 g starog hleba
3 veća paradajza
1 krastavac
1 veća šargarepa
1 glavica crnog luka
1 stabljika celera
vinsko sirće
senf
ekstradevičansko maslinovo ulje
so
ZA LIGNJE
8 očišćenih lignji srednje veličine
1 manji čen belog luka
peršun
limun
so
ekstradevičansko maslinovo ulje
PRIPREMA
Za salatu
Iseckajte hleb na kockice koje ćete pržiti u tiganju da bi postale hrskave.
Očistite povrće i iseckajte ga na sitne kocke iste veličine kao i kockice hleba. Sve prebacite u činiju.
Spremite emulziju od ulja i sirćeta u razmeri 3 : 1, senfa i prstohvata soli; koristite je da začinite salatu.
Za lignje
Izmiksirajte 150 ml ulja sa dosta isitnjenog peršuna, belim lukom, prstohvatom soli i sokom od 1 limuna.
Poređajte lignje u vatrostalnu posudu i prelijte ih sa malo ulja pomešanog sa peršunom. Ostavite da odstoje 5 minuta.
Procedite lignje od ulja i grilujte ih u vrelom tiganju po nekoliko minuta sa svake strane.
Sipajte salatu u oval ili obične tanjire i preko nje poređajte grilovane lignje. Prelijte mešavinom ulja i peršuna i odmah poslužite.
Kuvar Davide Brovelli Težina pripreme Srednje Vreme 1 sat i 30 minuta plus 1 sat za mirovanje Vegetarijansko SASTOJCI ZA 4 OSOBE ZA TESTO ...
pročitaj jošSquacquerone. A sad slog po slog: skva-kve-ro-ne. Izgovor može da predstavlja izazov, ali ovaj kremasti italijanski sir osvojiće vas na prvi zaloga...
pročitaj jošŠirom sveta popularna vrsta italijanskog hleba tj. focaccia prepuna je ukusa pečenog belog luka, čeri paradajza i mirisnog ruzmarina. Ova, neobičn...
pročitaj još