Težina pripreme Lako
Vreme 40 minuta

SASTOJCI ZA 4 OSOBE

ZA SALATU
500 g starog hleba
3 veća paradajza
1 krastavac
1 veća šargarepa
1 glavica crnog luka
1 stabljika celera
vinsko sirće
senf
ekstradevičansko maslinovo ulje
so
ZA LIGNJE
8 očišćenih lignji srednje veličine
1 manji čen belog luka
peršun
limun
so
ekstradevičansko maslinovo ulje

PRIPREMA

Za salatu

Iseckajte hleb na kockice koje ćete pržiti u tiganju da bi postale hrskave.
Očistite povrće i iseckajte ga na sitne kocke iste veličine kao i kockice hleba. Sve prebacite u činiju.
Spremite emulziju od ulja i sirćeta u razmeri 3 : 1, senfa i prstohvata soli; koristite je da začinite salatu.

Za lignje

Izmiksirajte 150 ml ulja sa dosta isitnjenog peršuna, belim lukom, prstohvatom soli i sokom od 1 limuna.
Poređajte lignje u vatrostalnu posudu i prelijte ih sa malo ulja pomešanog sa peršunom. Ostavite da odstoje 5 minuta.
Procedite lignje od ulja i grilujte ih u vrelom tiganju po nekoliko minuta sa svake strane.
Sipajte salatu u oval ili obične tanjire i preko nje poređajte grilovane lignje. Prelijte mešavinom ulja i peršuna i odmah poslužite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije