Kuvar Joëlle Néderlants
Težina pripreme Srednje
Lakši način sa kupovnim džemom
Vreme 1 sat i 40 minuta
Vegetarijansko

MACCHERONI ALLA CASANOVA

SASTOJCI ZA 8 KOMADA
600 g neprskanih klementina
300 g brašna tip 400
250 g kristal šećera
150 g maslaca
60 g bademovog brašna
8 g pektina za džem
1 jaje
1 žumance
so
šećer u prahu

Keksici od bademovog brasna

ZA KEKSIĆE
Pomešajte pšenično sa bademovim brašnom, 100 g kristal šećera i prstohvatom soli; dodajte maslac i mesite da dobijete testo mrvičaste strukture, a zatim umešajte jaje i žumance pa mesite lagano i ne predugo da dobijete prhko testo; podelite ga na 2 dela, koja ćete prekriti i ostaviti da odstoje u frižideru 1 sat.
Pospite brašnom list papira za pečenje i na njemu oklagijom razvucite komad testa do 3 mm debljine.
Izvadite 8 krugova prečnika 8 cm.
Razvucite drugi komad testa na manju debljinu, 2 mm. Stavite ga preko mrežice koja se koristi prilikom pripremanja krostate tako da dobijete 8 izbušenih krugova prečnika 8 cm. Kao alternativa, možete ih iseći pomocu kalupa za krofnice istog prečnika.
Stavite sve keksice u pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih 15 do 17 minuta na 180°C; izvadite bušne keksiće, a preostale pecite još 2-3 minuta.

ZA DŽEM OD KLEMENTINA
Spremite ga dok prhko testo odmara: operite klementine i polovinu oljuštite. Stavite neoljušteno voće u šerpu sa hladnom vodom; kad proključa, vodu prospite i ponovite proceduru.
Isecite oljuštene prokuvane klementine na komade; kuvajte ih 30 minuta sa 150 g šećera i pektinom, uz mešanje; ostavite ih da se ohlade pa ih izmiksirajte.
Dajte konačni izgled keksu tako što ćete džem od klementina rasporediti po svakom keksiću; prekrijte ih onima koji su izbušeni, blago ih pritiskajući. Pre služenja pospite šećerom u prahu.

FOKAČA SA KAJSIJAMA

AUTOR: Joëlle Néderlants / Foto: Riccardo Lettieri / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: La Cucina Italiana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije