
La Cucina Italiana vas upoznaje sa italijanskom gastronomskom baštinom!
Italijanska gastronomija prvenstveno se oslanja na tzv. italijanstvo, sveobuhvatni termin pod kojim se podrazumeva pogled na život, kulturu, umetno...
pročitaj jošIzaberite sveže i tanke kore za lazanje tako da odmah možete da ih pečete u rerni bez prethodnog kuvanja.
Kuvar Rita Pellecchia
Težina pripreme Srednje
Vreme 1 sat i 20 minuta
SASTOJCI ZA 10 OSOBA
1,7 l mleka
600 g sveže kobasice
120 g svežih, tankih kora za lazanje sa jajima
100 g brašna
100 g maslaca
20 listova kelja
1/2 glavice šalota
ekstra devičansko maslinovo ulje
muskatni orah
so
Izgnječite kobasicu viljuškompošto ste je prethodno oljuštili, iseckajte šalot i sve prebacite u nezagrejani tiganj podmazan uljem; pržite ragu 20 do 25 minuta.
Pripremite bešamel tako što ćete u šerpi pržiti brašno sa maslacom 2 minuta, dodajte hladno mleko, posolite i nastavite sa kuvanjem, uz mešanje, 4-5 minuta posle ključanja da sos počne da se odvaja od tiganja. Posolite i pospite narendanim muskatnim orahom.
Prokuvajte 20 listova kelja u slanoj ključaloj vodi; izvadite ih čim omekšaju. Poređajte listove na krpu da se osuše.
Prekrijte dno vatrostalne posude (20 x 19 cm) slojem bešamela; naizmenično ređajte kore i nadev od listova kelja, ragua i bešamela; na kraju lazanje prelijte bešamelom i pecite ih u rerni oko 20 minuta na 180℃.
Obogatite recepte sa testeninom tako što ćete pripremiti ovu ukusnu pastu sa avokadom i parmezanom. Zaljubite se u svilenu kremoznost i delikatnu s...
pročitaj jošKuvar Giovani Rotta Težina pripreme Lako Vreme 30 minuta Bez glutena SASTOJCI ZA 4 OSOBE 600 g šnicli od telećeg buta 180 g kisele pavlake ...
pročitaj jošŠirom južne Italije, prezle su se smatrale „siromašnim sirom“. Oni koji nisu mogli da priušte luksuz uobičajenog rendanog pekorina posipali bi tost...
pročitaj još