Izaberite sveže i tanke kore za lazanje tako da odmah možete da ih pečete u rerni bez prethodnog kuvanja.

Kuvar Rita Pellecchia
Težina pripreme Srednje
Vreme 1 sat i 20 minuta

SASTOJCI ZA 10 OSOBA

1,7 l mleka
600 g sveže kobasice
120 g svežih, tankih kora za lazanje sa jajima
100 g brašna
100 g maslaca
20 listova kelja
1/2 glavice šalota
ekstra devičansko maslinovo ulje
muskatni orah
so

1 Lazanje sa keljom i raguom od kobasice

Izgnječite kobasicu viljuškompošto ste je prethodno oljuštili, iseckajte šalot i sve prebacite u nezagrejani tiganj podmazan uljem; pržite ragu 20 do 25 minuta.
Pripremite bešamel tako što ćete u šerpi pržiti brašno sa maslacom 2 minuta, dodajte hladno mleko, posolite i nastavite sa kuvanjem, uz mešanje, 4-5 minuta posle ključanja da sos počne da se odvaja od tiganja. Posolite i pospite narendanim muskatnim orahom.
Prokuvajte 20 listova kelja u slanoj ključaloj vodi; izvadite ih čim omekšaju. Poređajte listove na krpu da se osuše.
Prekrijte dno vatrostalne posude (20 x 19 cm) slojem bešamela; naizmenično ređajte kore i nadev od listova kelja, ragua i bešamela; na kraju lazanje prelijte bešamelom i pecite ih u rerni oko 20 minuta na 180℃.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije