Težina pripreme Srednje
Vreme 50 minuta
Vegetarijansko

SASTOJCI ZA 2 OSOBE
200 g očišćene blitve
5 jaja
1 rolna lisnatog testa
glavica šalota
kisela pavlaka
ekstra devičansko maslinovo ulje
so
biber

Jaja iz rerne sa poklopcem

Blanširajte blitvu nekoliko minuta, a zatim je propržite 2-3 minuta u tiganju sa nekoliko iseckanih kolutova šalota, uz dodatak soli i bibera. Rasporedite je u dve zemljane posude.
Pomešajte 2 kašike pavlake sa prstohvatom soli, malo mlevenog bibera i ulja, pa dobijenu mešavinu rasporedite preko blitve i smestite po 2 jaja u svaku posudu.
Opsecite 2 kruga lisnatog testa, ali tako da njihov prečnik bude nekoliko centimetara veći u odnosu na posudu; premažite ivicu umućenim jajetom, zatim izbušite površinu testa viljuškom; na posude odozgo stavite krugove da ih zatvorite, a deo premazan jajetom držite sa donje strane kako bi se dobro zalepio za posudu.
Premažite jajetom poklopce od lisnatog testa i začinite ih prstohvatom soli i mlevenim biberom.
Ubacite posude u pleh sa ključalom vodom, pa pecite u rerni oko 20 minuta na 190◦C.
Izvadite iz rerne i odmah iznesite na sto.

KAKO PRIPREMITI FRITATTU

AUTOR: Walter Pedrazzi / Foto: Riccardo Lettieri / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: La Cucina Italiana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije