
Testenina sa prezlama na italijanski način
Širom južne Italije, prezle su se smatrale „siromašnim sirom“. Oni koji nisu mogli da priušte luksuz uobičajenog rendanog pekorina posipali bi tost...
pročitaj jošTežina pripreme Srednje
Vreme 50 minuta
Vegetarijansko
SASTOJCI ZA 2 OSOBE
200 g očišćene blitve
5 jaja
1 rolna lisnatog testa
glavica šalota
kisela pavlaka
ekstra devičansko maslinovo ulje
so
biber
Blanširajte blitvu nekoliko minuta, a zatim je propržite 2-3 minuta u tiganju sa nekoliko iseckanih kolutova šalota, uz dodatak soli i bibera. Rasporedite je u dve zemljane posude.
Pomešajte 2 kašike pavlake sa prstohvatom soli, malo mlevenog bibera i ulja, pa dobijenu mešavinu rasporedite preko blitve i smestite po 2 jaja u svaku posudu.
Opsecite 2 kruga lisnatog testa, ali tako da njihov prečnik bude nekoliko centimetara veći u odnosu na posudu; premažite ivicu umućenim jajetom, zatim izbušite površinu testa viljuškom; na posude odozgo stavite krugove da ih zatvorite, a deo premazan jajetom držite sa donje strane kako bi se dobro zalepio za posudu.
Premažite jajetom poklopce od lisnatog testa i začinite ih prstohvatom soli i mlevenim biberom.
Ubacite posude u pleh sa ključalom vodom, pa pecite u rerni oko 20 minuta na 190◦C.
Izvadite iz rerne i odmah iznesite na sto.
Prilikom putovanja vozom ili na izletu, posle vežbanja u teretani, kao predah od šopinga - poželjno je nešto prezalogajiti. Ne zaboravimo da su tu ...
pročitaj jošJagnjeći kotleti su obavezna stavka na jelovniku svakog iole dobrog restorana. Uglavnom, cena ovog jela prati njegov kvalitet, što zaista smatramo...
pročitaj još