Ovako pripremljene krmenadle su užitak za svako nepce, a naročito gurmansko.

Uz samo par sastojaka uživaćete u obroku koji vas neće zamoriti kako pripremom, a tako i „teškim“ ukusom.

Težina pripreme Lako
Vreme 1 sat i 15 minuta
Bez glutena

SASTOJCI za 4 osobe
1,2 kg svinjskih krmenadli sa koskom
150 g crnih maslina bez koštice
1 čen belog luka
lovor
naseckan peršun
suvo belo vino
ekstradevičansko maslinovo ulje
so
biber

Krmenadle sa crnim maslinama

TELEĆE ŠNICE ALLA VALDOSTANA

Zagrejte u velikoj šerpi 75 ml ulja i propržite krmenadle sa obe strane.
Dodajte izgnječen beli luk, 1 kašiku peršuna, 2 lovorova lista i krupno iseckane masline.
Dodajte i 400 ml belog vina, malo soli i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko 1 sat, da voda ispari.
Začinite solju i biberom i poslužite.
Poslužite uz CULURGIONES

AUTOR: Joëlle Néderlants / Foto: Riccardo Lettieri / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: La Cucina Italiana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije