
Njoke sa koprivom i sosom od lešnika
Kuvar Joëlle Néderlants Težina pripreme Srednje Vreme 2 sata Vegetarijansko SASTOJCI ZA 6 OSOBA 1 kg krompira 400 ml mleka 350 g kopriva ...
pročitaj jošKuvar Giovanni Rota
Težina pripreme Srednje
Vreme 40 minuta
SASTOJCI ZA 6 OSOBA
350 g pilećeg filea
250 g svežeg, oljuštenog boba
100 g ili 1 glavica crvenog luka
100 g brašna
50 g pirinčanog skroba
2 kesice šafrana
šećer od šećerne trske
ekstradevičansko maslinovo ulje
ulje od kikirikija
so
sirće
Očistite luk, krupno ga isecite i držite 30 minuta u marinadi napravljenoj od 1 kašike šećera od šećerne trske, prstohvata soli, 3-4 kašike maslinovog ulja i 3 kašike sirćeta.
Prokuvajte bob nekoliko minuta, skinite mu opnu i izmiksirajte ga sa 4 do 5 kašika vode i malo maslinovog ulja, uz prstohvat soli.
Pripremite smesu za pohovanje od pirinčanog skroba, brašna, šafrana i 150 ml vode.
Isecite file na krokete, uvaljajte ih u smesu za pohovanje i pržite nekoliko minuta u velikoj količini zagrejanog ulja od kikirikija; izvadite ih na ubrus da se ulje ocedi i posolite.
Poslužite ih sveže pripremljene uz marinirani luk i sos od boba.
Čim uvaljate krokete u poh, odmah bi trebalo da ih ubacite u vrelo ulje. Ako budete čekali, poh će dobiti na težini i izgubiti aromatičnu komponentu.
Težina pripreme Srednje Vreme 50 minuta Vegetarijansko SASTOJCI ZA 2 OSOBE 200 g očišćene blitve 5 jaja 1 rolna lisnatog testa glavica šal...
pročitaj jošOvako pripremljene krmenadle su užitak za svako nepce, a naročito gurmansko. Uz samo par sastojaka uživaćete u obroku koji vas neće zamoriti kako ...
pročitaj još