Kuvar Giovanni Rota
Težina pripreme Srednje
Vreme 40 minuta

SASTOJCI ZA 6 OSOBA
350 g pilećeg filea
250 g svežeg, oljuštenog boba
100 g ili 1 glavica crvenog luka
100 g brašna
50 g pirinčanog skroba
2 kesice šafrana
šećer od šećerne trske
ekstradevičansko maslinovo ulje
ulje od kikirikija
so
sirće

Pileci kroketi

Očistite luk, krupno ga isecite i držite 30 minuta u marinadi napravljenoj od 1 kašike šećera od šećerne trske, prstohvata soli, 3-4 kašike maslinovog ulja i 3 kašike sirćeta.
Prokuvajte bob nekoliko minuta, skinite mu opnu i izmiksirajte ga sa 4 do 5 kašika vode i malo maslinovog ulja, uz prstohvat soli.
Pripremite smesu za pohovanje od pirinčanog skroba, brašna, šafrana i 150 ml vode.
Isecite file na krokete, uvaljajte ih u smesu za pohovanje i pržite nekoliko minuta u velikoj količini zagrejanog ulja od kikirikija; izvadite ih na ubrus da se ulje ocedi i posolite.
Poslužite ih sveže pripremljene uz marinirani luk i sos od boba.

Čim uvaljate krokete u poh, odmah bi trebalo da ih ubacite u vrelo ulje. Ako budete čekali, poh će dobiti na težini i izgubiti aromatičnu komponentu.

AUTOR: Giovanni Rota / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: Riccardo Lettieri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije