Kuvar Mateo Riganeli
Težina pripreme Lako
Vreme 50 minuta

Vegetarijanski recept

SASTOJCI ZA 4 OSOBE

1,5 kg očišćene bundeve
200 g testenina „Ditaloni Rigati“
30 g listova svežeg spanaća
3 mlada luka
svež đumbir
bujon od povrća
maslinovo ulje
so

PRIPREMA:

Očistite bundevu i iseckajte je na kocke.
Iseckajte mladi luk i propržite ga sa 3 kašike ulja jedan minut. Dodajte bundevu i ostavite je da se kuva oko 3 minuta, pa uspite litar bujona i kuvajte 25 do 30 minuta.
Obarite makarone u većoj količini ključale vode (al dente), iscedite ih i dodajte supi.
Prepecite spanać na malo ulja, ne duže od minut.
Očistite preostali mladi luk, kome ćete odstraniti zeleni deo, presecite ga napola po dužini i 2 minuta prepržite na ulju. Takođe očistite komad đumbira i iseckajte ga na tanke štapiće.
Sipajte supu u tanjire, dekorišite je listovima spanaća, preprženim mladim lukom i štapićima đumbira. Po želji dodajte nekoliko kocki preprženog hleba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije