Kuvar Mateo Riganeli
Težina pripreme Lako
Vreme 1 sat

SASTOJCI ZA 8 OSOBA

1,7 kg juneće rozbratne
1 kg žute šargarepe
500 g ljubičaste šargarepe
500 g paškanata
15 g brašna
15 g putera
4 bele repe
med
mesni ekstrakt
ruzmarin
majčina dušica
beli luk
maslinovo ulje
so – biber

PRIPREMA:

Za pečenu junetinu

Zagrejte dobro malo ulja u tiganju i pecite rozbratnu 2 minuta s jedne, pa s druge strane.
Prebacite meso u pleh obložen papirom za pečenje; začinite ga maslinovim uljem, prstohvatom soli, sa dosta bibera, grančicom ruzmarina, 2 čena izgnječenog belog luka sa ljuskom i pecite u rerni na 190℃ oko 35 minuta.

Za povrće

Operite dobro šargarepu, paškanat i repu.
Očistite paškanat i žutu šargarepu.
Isecite na veće štapiće žutu i ljubičastu šargarepu i paškanat. Repe podelite na 4 kriške, ostavljajući delimično zeleni deo.
Začinite sve sa 2 kašike ulja, posolite, pobiberite, dodajte kašičicu meda i poneku grančicu majčine dušice i pecite 30 minuta na 220℃ sa uključenim ventilatorom.

Za sos

Zagrejte 250 ml vode i rastvorite kašičicu mesnog ekstrakta, dobro promešajte; začinite listićima grančice majčine dušice i prstohvatom soli i kuvajte 3 do 4 minuta. Sklonite sa vatre, dodajte puter i brašno, dobro umešajte žicom, pa vratite na ringlu i kuvajte još 3 minuta, uz neprekidno mešanje.

Poslužite junetinu sa pečenim povrćem uz sos.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije