Gusta čorba od spanaća, koja će vas vizuelno a zatim i ukusom osvojiti, zaslužuje da se nađe na vašem redovnom jelovniku.

Osvežite i proširite izbor jela sa omiljenom Popajevom namirnicom tako što ćete pripremiti ovaj potaž.

Kuvar Joëlle Néderlants
Težina pripreme Lako
Vreme 30 minuta

SASTOJCI ZA 6 OSOBA
650 g krompira
300 ml bademovog mleka
bez dodatog šećera
250 g mladog spanaća
200 g pikantne kobasice
sa papričicom i komoračem
80 g mladog luka
40 g neoljuštenog badema
ekstra devičansko maslinovo ulje
so

Potaz od spanaca

Iseckajte mladi luk i propržite ga u šerpi na 1 kašiki ulja; dodajte oljuštene krompire isečene na tanke kriške, 300 ml vode i bademovo mleko i kuvajte 15 minuta.
Sipajte spanać, posolite, kuvajte dodatnih 5 minuta i na kraju sve izmiksirajte da dobijete krem.
Oljuštite kobasicu i propržite je.
Iseckajte bademe, pa i njih propržite.
Poslužite potaž sa kobasicom i bademima. Po želji, ukrasite listovima mladog spanaća, prelijte uljem i pobiberite.

Ravioli sa sosom od kozjeg sira i nane

AUTOR: Joëlle Néderlants / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: Riccardo Lettieri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije