
Novi broj magazina La Cucina Italiana!
U razgovoru sa šefom Davidom Šimunićem, maestrom iz restorana Salon 1905, koji je u Gault&Millau vodiču za Srbiju proglašen za Šefa budućnosti,...
pročitaj jošOvog puta recept za šnenokle donosimo u slanoj verziji. Klasično i poznato ali sa malim tvistom – dovoljno da zagolica maštu i pozove na isprobavanje.
Kuvar Joëlle Néderlants
Težina pripreme Srednje
Vreme 50 minuta
Vegetarijansko
SASTOJCI ZA 2 OSOBE
600 ml mleka
50 g maslačka
40 g očišćenog graška
20 g oljuštenog badema
4 žumanca
2 belanca
limun
mešavina klica
botarga
ekstra devičansko maslinovo ulje
so
biber
Pomešajte žumanca sa 2 prstohvata soli.
Zagrejte 400 ml mleka i sipajte ga preko žumanaca uz mešanje, a zatim stavite da se kuva dok ne dostigne temperaturu od 82ºC, da kajmak počne da se hvata na kašiku; dodajte mleveni biber, isključite ringlu i ostavite da se ohladi.
Očistite maslačak i sačuvajte samo listove; iskomadajte ih i izmiksirajte sa 100 ml ulja, bademima, prstohvatom soli, malo mlevenog bibera, 2 kašike limunovog soka i 2 kocke leda.
Zagrejte 200 ml mleka sa 400 ml vode.
Kuvajte grašak 3 minuta u slanoj vodi.
Mutite belanca sa prstohvatom soli da biste dobili penastu smesu; uzimajte je kašikom i jednu po jednu ubacujte u ključalu vodu sa mlekom, održavajući minimalnu temperaturu, i kuvajte nekoliko minuta da oblačići postanu mekani i kompaktni.
Poređajte ih na kuhinjski ubrus da se ocede.
Sipajte krem u tanjire, pa u njega ubacite šnenokle od belanaca i kompletirajte dodavanjem kuvanog graška, nekoliko listića botarge, pesto-sosa od maslačka i mešanih klica.
Sjajan je izvor tečnosti, ima moć da nas rashladi za tili čas, a poseduje i ogroman gastronomski potencijal jer je podložna transformacijama i neoč...
pročitaj jošLa Cucina Italiana Srbija vam donosi dve verzije parmiđane od patlidžana – tradicionalnu i modernu Njeno ime ne potiče od grada Parme, već od lati...
pročitaj još