Da biste pripremili kruške i gorgonzolu na vaflima, prvo sjedinite dve vrste brašna sa puterom, belancima i prstohvatom soli…

Kruške i gorgonzola na vaflima sa puterom

Težina pripreme Lako
Vegetarijansko

SASTOJCI ZA 4 OSOBE
1 kruška viljamovka (150 g)
150 g gorgonzole „dolce“
50 g istopljenog putera
50 g belanaca
40 g integralnog brašna
10 g kukuruznog brašna
maslinovo ulje
timijan
so, biber

Sjedinite u odgovarajućoj činiji obe vrste brašna, istopljeni puter, belanca i prstohvat soli; dobro promešajte žicom da dobijete finu smesu koju ćete rasporediti kašikom na pleh obložen papirom za pečenje i oblikujte 8 krugova (prečnika 7 do 8 cm). Pecite na 180ºC 6 do 8 minuta.
Isecite krušku po dužini (nemojte je ljuštiti) na 8 tankih delova; odstranite semenke i propržite ih nekoliko minuta sa obe strane na malo maslinovog ulja sa listovima timijana.
Mešajte gorgonzolu u činiji da postane kremasta.
Izvadite vafle iz rerne, stavite preko njih komad kruške i upotpunite ih kašičicom gorgonzole sa malo bibera.

Kruske i gorgonzola

Ovo je recept za pastu koju bi mogli poslužiti u svečanim prilikama, ali i tokom dana sa „povišenom dozom hedonizma“!

Tagliolini sa artičokama, kobasicom i hrskavim sremušem

Težina pripreme Lako

SASTOJCI ZA 4 OSOBE
400 g svežih taljolina
4 kobasice (350 g)
100 ml suvog belog vina
50 g sremuša
2 artičoke
brašno
ulje od kikirikija
semenke komorača
maslinovo ulje
so

Oljuštite kobasice i isecite ih na veće komade.
Odstranite spoljašnje listove artičoka i centralne glavice i isecite ih na kriške.
Propržite ih nekoliko minuta sa kobasicom na maslinovom ulju i malo semenki komorača; dodajte belo vino i nastavite kuvanje, na jakoj vatri, još 1 minut.
Očistite sremuš i tanko ga iseckajte; uvaljajte ga u brašno i pržite u vrelom ulju od kikirikija nekoliko sekundi, da postane hrskav.
Skuvajte rezance u ključaloj slanoj vodi, procedite ih i dodajte artičoke i kobasice.
Poslužite zajedno sa hrskavim sremušem i listovima sveže mirođije, po ukusu.

AUTOR: Giovanni Rota / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: Riccardo Lettieri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije