Kuvar Nicola Cavallaro
Težina pripreme Lako
Vreme 20 minuta
Vegetarijansko

SASTOJCI ZA 4 OSOBE
1 kg paradajza
300 g jagoda
2 krastavca (250 g)
100 g belog hleba
1 zelena jabuka
½ slatke papričice
limun
nana
ekstradevičansko maslinovo ulje
so

Corba sa paradajzom i jagodama

Oljuštite 1 krastavac i izmiksirajte ga sa paradajzom, 250 g ocišćenih jagoda, komadićima belog hleba i prstohvatom soli, tako da dobijete čorbu. Ako imate jak mikser, dodajte i nekoliko kockica leda, zahvaljujući čemu će paradajz zadržati crvenu boju.
Isecite na kockice neoljuštenu jabuku i preostali krastavac; isitnite preostale jagode i iseckajte slatku papričicu: sve pomešajte u jednoj posudi, a mini-salatu začinite prstohvatom soli, sokom od polovine limuna i nekoliko listova nane.
Sipajte čorbu u tanjire, začinite je sa malo ulja i dodajte mikro bilje, listove nane i biljne klice, po želji.

AUTOR: Nicola Cavallaro / Foto: Riccardo Lettieri / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: La Cucina Italiana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije