
Krmenadle sa crnim maslinama
Ovako pripremljene krmenadle su užitak za svako nepce, a naročito gurmansko. Uz samo par sastojaka uživaćete u obroku koji vas neće zamoriti kako ...
pročitaj jošKuvar Nicola Cavallaro
Težina pripreme Lako
Vreme 20 minuta
Vegetarijansko
SASTOJCI ZA 4 OSOBE
1 kg paradajza
300 g jagoda
2 krastavca (250 g)
100 g belog hleba
1 zelena jabuka
½ slatke papričice
limun
nana
ekstradevičansko maslinovo ulje
so
Oljuštite 1 krastavac i izmiksirajte ga sa paradajzom, 250 g ocišćenih jagoda, komadićima belog hleba i prstohvatom soli, tako da dobijete čorbu. Ako imate jak mikser, dodajte i nekoliko kockica leda, zahvaljujući čemu će paradajz zadržati crvenu boju.
Isecite na kockice neoljuštenu jabuku i preostali krastavac; isitnite preostale jagode i iseckajte slatku papričicu: sve pomešajte u jednoj posudi, a mini-salatu začinite prstohvatom soli, sokom od polovine limuna i nekoliko listova nane.
Sipajte čorbu u tanjire, začinite je sa malo ulja i dodajte mikro bilje, listove nane i biljne klice, po želji.
Idealno posluženje za mala ženska okupljanja, posebne prilike ili posebne osobe. Uz čaj, kafu, čašu šampanjca i... Težina pripreme Lako Vreme 15 ...
pročitaj još