U slučaju da ne stignemo da obavimo kupovinu, dovoljno je da zavirimo u ostavu i malo mućnemo glavom. Kako izgleda umetnost snalaženja tj. kuvanje s onim što imaš najbolje oslikava ovaj recept. Pripremite slani millefoglie sa nešto krekera, krompirom i sirom.

Kuvar Giovanni Ruggieri
Težina pripreme Lako
Vreme 1 sat i 20 minuta
Vegetarijansko

SASTOJCI ZA 4 OSOBE
500 g krompira
100 g maslaca
3 pakovanja slanih krekera
parmezan
ekstradevičansko maslinovo ulje
so

Millefoglie od krekera sa krompirom

Oljuštite krompir, isecite ga na velike komade i kuvajte u slanoj vodi 30 do 35 minuta; procedite ga i napravite pire koji ćete pomešati sa maslacem. Ostavite da se ohladi.
Premažite svaki kreker sa malo pirea (ili ga nanesite pomoću dresir-džaka, ako želite da budete precizniji); krekere obilno pospite narendanim parmezanom.
Poređajte krekere u pleh naslanjajući ih jedan na drugi sa duže strane da biste dobili efekat nagnute torte. Pospite ih sa još narendanog parmezana i malo ulja, a zatim podesite rernu na gril modalitet i pecite 10 minuta na 180-190°C, da krekeri porumene, a sir se istopi. Odmah poslužite.

AUTOR: Giovanni Ruggieri / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: Riccardo Lettieri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije