Predjelo ili ideja za branč? Rolat sa dimljenim lososom i maskarpone sirom uz posebno istaknutu koloritnost koju mu daje avokado možete pripremiti relativno brzo. Uživajte uz današnji recept.

Kuvar Giovanni Rotta
Težina pripreme Srednje
Vreme 40 minuta plus 3 sata hlađenje

SASTOJCI ZA 8 OSOBA
500 g maskarpone sira
100 ml mleka
5 g želatina (1 listić)
6 parčadi dimljenog lososa
4 avokada
3 parčeta ražanog hleba
1 limun
pomorandža
krasuljica
maslinovo ulje
so
biber

Rolat sa dimljenim lososom i maskarponeom

Oljuštite avokado, iseckajte ga na tanke listiće po dužini, koje ćete rasporediti u vatrostalnu činiju; prelijte sokom od 1 limuna i ostavite da se mariniraju 10 minuta; na kraju ih posolite i iscedite.
Zagrejte mleko, istopite želatin i umešajte maskarpone sir. Začinite sa 2 kašike seckanih listova krasuljice, izrendanom korom od pola pomorandže, prstohvatom soli i većom količinom mlevenog bibera.
Obložite kalup za rolat dimenzija 27 x 9 cm, dubok 6 cm, aluminijumskom folijom i poređajte po dnu i ivicama listiće avokada, lagano ih preklapajući. Naspite jednim slojem maskarpone sira, pa preko stavite 2-3 parčeta presavijenog lososa, pažljivo ih pritiskajući; sledi sloj komadića avokada pa još jedan sloj lososa. Prekrijte smesom na bazi maskarpone sira i na kraju zatvorite komadima ražanog hleba, isečenim po meri.
Isecite ivice kalupa eliminišući višak avokada i odložite u frižider na 3 sata. Kada se ohladi, rolat izvadite iz kalupa i poslužite, recimo, sa klicama.

AUTOR: Giovanni Rota / Stajling: Betina Casanova

FOTO: Riccardo Lettieri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije