Jedno od prepoznatljivih italijanskih jela – pasta alla puttanesca!

Ovog puta sa lingvinima, vrstom testenine nalik špagetima. Ipak, dovoljno različitom da stvori poseban identitet. Baš kao i ovo jelo.

Kuvar Joëlle Néderlants
Težina pripreme Lako
Vreme 35 minuta

SASTOJCI ZA 4 OSOBE
400 g paradajz pelata
350 g lingvina
80 g maslina iz Gaete
40 g ispranih kapara
2 fileta inćuna u ulju
beli luk
ljuta papričica
peršun
ekstra devičansko maslinovo ulje
so

Lingvini alla puttanesca

Pržite u velikoj količini ulja 1 čen belog luka, komadić ljute papričice i inćune, da se istope.
Izvadite beli luk i dodajte paradajz, gnječeći ga kašikom; uspite masline koje ste prethodno očistili i iseckali na komadiće, kao i kapare. Pržite sve zajedno 10 do 15 minuta.
Skuvajte u međuvremenu testeninu u slanoj ključaloj vodi da bude al dente.
Procedite je i prebacite u tiganj sa sosom.
Kompletirajte pastu dodavanjem šake iseckanog peršuna i poslužite.

Karbonara sa plodovima mora

AUTOR: Joëlle Néderlants / Stajling: Beatrice Prada

FOTO: Riccardo Lettieri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije