Obogatite recepte sa testeninom tako što ćete pripremiti ovu ukusnu pastu sa avokadom i parmezanom. Zaljubite se u svilenu kremoznost i delikatnu slanu notu ovog jela.

Kuvar Giovani Rotta
Težina pripreme Srednje
Vreme 1 sat i 10 minuta

SASTOJCI ZA 4 OSOBE
700 g listova repe
50 g domaćeg hleba (1 parče)
20 školjki od tvrde pšenice
2 avokada
1 limun
rendani parmezan
sveža papričica
beli luk
listovi badema
sušeni paradajz u ulju
inćuni u ulju
maslinovo ulje
so, biber

Pasta sa avokadom i parmezanom

Očistite listove repe i obarite ih u većoj količini ključale slane vode 2 minuta.
Skuvajte u slanoj vodi školjke da budu „al dente“, iscedite ih i ohladite.
Očistite avokado, iseckajte ga na komadiće i izmiksujte sa sokom od limuna, 2 obilne kašike rendanog parmezana, malo soli i malo mlevenog bibera. Dobijenu smesu stavite u poslastičarsku špric-kesu i njom napunite školjke.
Odstranite koru od hleba, pa ga iseckajte na komadiće i propržite u tiganju na malo maslinovog ulja 2-3 minuta, da postane zlatnosmeđ i hrskav.
Zagrejte u tiganju 5-6 kašika ulja, pa dodajte po koji kolut papričice, par inćuna i 1 čen belog luka izgnječenog sa ljuskom.
Rasporedite listove repe po plehu obloženom papirom za pečenje i začinite ih sa nekoliko kašičica aromatizovanog ulja. Preko njih stavite punjene školjke, pospite ih prepečenim hlebom, sa 2 kašike rendanog parmezana, šakom listova badema, začinite aromatizovanim uljem i pecite na 190ºC 10 do 12 minuta.
Izvadite školjke i servirajte ih na tanjire, upotpunite komadićima sušenog paradajza iz ulja i poslužite.

AUTOR: Giovanni Rota / Stajling: Betina Casanova

FOTO: Riccardo Lettieri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije