
Testenina sa prezlama na italijanski način
Širom južne Italije, prezle su se smatrale „siromašnim sirom“. Oni koji nisu mogli da priušte luksuz uobičajenog rendanog pekorina posipali bi tost...
pročitaj jošKuvar Giovani Rotta
Težina pripreme Srednje
Vreme 1 sat i 10 minuta
SASTOJCI ZA 4 OSOBE
700 g listova repe
50 g domaćeg hleba (1 parče)
20 školjki od tvrde pšenice
2 avokada
1 limun
rendani parmezan
sveža papričica
beli luk
listovi badema
sušeni paradajz u ulju
inćuni u ulju
maslinovo ulje
so, biber
Očistite listove repe i obarite ih u većoj količini ključale slane vode 2 minuta.
Skuvajte u slanoj vodi školjke da budu „al dente“, iscedite ih i ohladite.
Očistite avokado, iseckajte ga na komadiće i izmiksujte sa sokom od limuna, 2 obilne kašike rendanog parmezana, malo soli i malo mlevenog bibera. Dobijenu smesu stavite u poslastičarsku špric-kesu i njom napunite školjke.
Odstranite koru od hleba, pa ga iseckajte na komadiće i propržite u tiganju na malo maslinovog ulja 2-3 minuta, da postane zlatnosmeđ i hrskav.
Zagrejte u tiganju 5-6 kašika ulja, pa dodajte po koji kolut papričice, par inćuna i 1 čen belog luka izgnječenog sa ljuskom.
Rasporedite listove repe po plehu obloženom papirom za pečenje i začinite ih sa nekoliko kašičica aromatizovanog ulja. Preko njih stavite punjene školjke, pospite ih prepečenim hlebom, sa 2 kašike rendanog parmezana, šakom listova badema, začinite aromatizovanim uljem i pecite na 190ºC 10 do 12 minuta.
Izvadite školjke i servirajte ih na tanjire, upotpunite komadićima sušenog paradajza iz ulja i poslužite.
Kuvar Giovani Rotta Težina pripreme Lako Vreme 30 minuta Bez glutena SASTOJCI ZA 4 OSOBE 600 g šnicli od telećeg buta 180 g kisele pavlake ...
pročitaj jošŠirom južne Italije, prezle su se smatrale „siromašnim sirom“. Oni koji nisu mogli da priušte luksuz uobičajenog rendanog pekorina posipali bi tost...
pročitaj još